První fotky z natáčení pátých Stranger Things ukazují hrob populární postavy. Lákají na časový skok

První fotky z natáčení pátých Stranger Things ukazují hrob populární postavy. Lákají na časový skok
Stranger Things (2016) | Netflix
Natáčení páté řady se oficiálně rozeběhlo minulý týden, což Netflix samozřejmě oslavně oznámil na svých sociálních sítích. Kvůli prodlevám, jež zapříčinily herecké a scenáristické stávky, se poslední sezóna seriálového fenoménu začala točit výrazně později, než se původně předpokládalo a na Netflixu se jí dočkáme až příští rok. Příznivci seriálu si ovšem na nedostatek novinek z oblíbeného světa stěžovat nemůžou.
Stranger Things
Stranger Things
90%
Je to jen pár dní, co herec Eduardo Franco smutně potvrdil, že se jeho postava Argylea do seriálu nevrátí. Na internetu se zároveň objevily první fotografie z natáčení. Na nich je vidět postava dospívajícího Dustina (Gaten Matarazzo) na hřbitově, konkrétně u hrobu jeho zesnulého kamaráda Eddieho Munsona, jenž se obětoval pro záchranu ostatních hrdinů na konci čtvrté série.
Diváci si ovšem postavu rockera v podání Josepha Quinna oblíbili a pořád doufají, že se ve finále aspoň v nějaké formě objeví. Na fotce je pak jasně vidět, že je jeho hrob poničen vandaly a Dustin má na sobě tričko Hellfire Club, což dokazuje, že se mladý hrdina s jeho smrtí stále vyrovnává.
Po jak dlouhé době však Dustin na svého parťáka nezapomněl? To napovídá série fotek ze zákulisí, jež na Instagramu sdílel jeden z tvůrců seriálu Ross Duffer. Na nich lze vidět nejen Mayu Hawke a její shledání s Joem Kerrym, ale také indicie poukazující na časový skok v ději. Na jedné z fotek je totiž vidět plakát k filmu Pink Floyd: The Wall. Pod ním na stole se nachází kniha Planing, Shaping, and Slotting, konkrétně by mělo jít podle pozorných fanouškovských hlav o vydání, které spatřilo světlo světa až v roce 1988.
Jelikož se čtvrtá série odehrávala v roce 1986, začíná se spekulovat o tom, že nás čeká minimálně dvouletý časový skok. Což by i vzhledem k tomu, že nám dospívající herečtí představitelé v čele s Matarazzem, Millie Bobby Brown, Sadie Sink, Finnem Wolfhardem a Noahem Schnappem během natáčecí pauzy zase trochu vyrostli, dávalo smysl. Nechme se překvapit, zda se tato spekulace potvrdí a co dalšího nám fanouškovské fotky z natáčení ještě potvrdí. Informací a indicií k luštění nám seriál do premiéry své finálové řady dá jistě víc než dost.
Pokud chcete zaplácnout mezeru mezi čtvrtou a pátou řadu Stranger Things, koukněte na žebříček nejlepších sci-fi seriálů.
Zdroj: ScreenRant, Ross Duffer