Pink Floyd: The Wall

80%
Pink Floyd: The Wall
Je zamčený v pokoji jakéhosi losangelského hotelu a hlavou mu táhnou klíčové okamžiky jeho života. Rocková hvězda Pink, na jehož koncert se už možná kdesi venku scházejí tisíce fanoušků. Sedí tu a utápí se v děsivých představách a vizích. Scény represí a lidské agresivity se střídají s frustrujícími vzpomínkami na dětství bez otce, zato s přehnaně ochranitelskou matkou, na školu, pokoušející se všechny semlít do jedné beztvaré, nemyslící masy, na ženu, která jej zradila. Sedí tu, obehnán pomyslnou ochrannou zdí, kterou si kolem sebe kdysi vybudoval, a neví jak dál. Kultovní snímek "Pink Floyd: The Wall" je jedním z mála filmových děl, experimentujících s ryze hudební látkou. Po úspěchu jevištního zpracování dvojalba populární skupiny Pink Floyd se režie celovečerního filmu ujal Alan Parker (Sláva, Hořící Mississippi, Evita atd.), který se tu poetice hudebního tvaru přiblížil v kinematografických dějinách zcela ojedinělým způsobem.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Už od mala jsem obrovský fanoušek Pink Floyd a jejich CD THE WALL považuji za jedno z nejlepších cd všech dob,proto jsem rád,že vznikl tento božský film protkaný písněmi z této vynikající desky. Geniálně natočené a velmi dobře zahrané. Nemám co vytknout.
Fingon
16 886 bodů
6
Pink Floyd jako kapela mi moc neříká, ale na The Wall jsem se těšil už kvůli Alanu Parkerovi. Dočkal jsem se ale něčeho, co mne naprosto zklamalo (tedy kromě We don't need no education). Škoda, další klasika, která zklamala.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Takže takhle, viděl jsem to v kině, už chápete proč jsem tomu dal tak velké hodnocení? Ač nejsem skalní fanoušek Floydů, tak tohle mě oslovilo. Byla tam ta správná kombinace mystery, hudby a především úchvatného výtvarna. Prostě kult!

Dodatečné informace

Původní název:
Pink Floyd The Wall (více)
  • Velká Británie Pink Floyd: The Wall
  • Velká Británie Pink Floyd The Wall
Premiéra v ČR:
8. 6. 1995
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
22,24 mil. USD (celosvětově)