Perný den

77%
Perný den
Plakát traileru
John, Paul, George a Ringo v době své největší slávy, v době, kdy „beatlemánie“ doslova hýbala světem a naplno zasáhla životy miliónů fanoušků. Perný den vychází ze stejnojmenného alba The Beatles, ale rozhodně se nejedná o suchopárnou reportáž či patetickou poctu. Režisér Richard Lester a čtyři protagonisté vytvořili dodnes svěží mix hraného filmu a dokumentu sršící vtipem a hudební energií, který vychází z principů grotesky a crazy komedie. Tempo snímku je pak určováno neutuchající kadencí epochálních hitů nejslavnější hudební skupiny všech dob – A Hard Day's Night, All My Loving či Can‘t Buy Me Love… (AČFK)



Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Kdo by neměl rád písně The Beatles, proto dávám 60%. Polovina je jejich hudba a druhá polovina je jakýsi podivný příběh slávy, mladického nadšení a bezprostřednost, která z členů kapaly v tu dobu vyzařuje. Za mě po filmové stránce nic extra.. 60% jako úcta k legendě a za hudbu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Tenhle film je buď absolutně dementní, nebo absurdně geniální. A já prostě nevím. Čtyři herecká polena, o kterých víte, že jsou jedni z nejlepších hudebníků, nadpozemský dědeček, surreálné výjevy a antiděj... tohle budu ještě dlouho promýšlet.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Vcelku příjemná taškařice ukazující takový normální koncertní den ze života Brouků...Místy je vidět, že se více improvizovalo, než že by se točilo přesně podle scénáře, ale to vůbec není na škodu. Objektivně by to bylo asi za 3, ale protože Beatles vážně žeru, tak tu 4. hvězdu musím přihodit...7/10

Dodatečné informace

Původní název:
A Hard Day's Night (více)
  • Velká Británie Perný den
  • Velká Británie A Hard Day's Night
Premiéra v ČR:
12. 3. 2015
Distributor:
AČFK
Země původu:
Velká Británie

Podobné