Nové Tiché místo děsí v prvním traileru. Ukazuje začátek mimozemského teroru

Nové Tiché místo děsí v prvním traileru. Ukazuje začátek mimozemského teroru
Tiché místo: První den | Paramount Pictures
Tváří v tvář děsivé stvůře z okolního vesmíru sice ani nedutala už Ripleyová v závěru prvního Vetřelce, ale Tiché místo pozvedlo roku 2018 akustickou formu budování napětí na novou úroveň. Obyčejná rodina s malými dětmi musí v naprosté tichosti zabezpečovat svou farmu, shánět jídlo a dokonce konejšit novorozeně, jinak to má spočítané. Krasinskiho režijní debut vznikl s celkem skromným rozpočtem 17 milionů dolarů a do studiové kasičky přisypal 341 milionů. Obratem navíc inspiroval streamovací žánrovky jako V pasti nebo Potichu.
Tiché místo: První den
Tiché místo: První den
AI
68%
Druhá část nabídla také flashbacky do počátečních okamžiků invaze, ale převážně pokračovala v postapokalyptické rodinné odysee, k níž se připojili také Cillian Murphy či Djimon Hounsou. Film přibrzdila pandemie koronaviru, kvůli níž utržil s šedesátimilionovým rozpočtem „pouze“ 300 milionů dolarů. Málokdo pochybuje, že za běžných okolností by čísla překonala jedničku, tudíž nadcházející prequel má kasovní potenciál.
Tiché místo: První den: trailer | CinemArt
Lupita Nyong'o z Black Panthera či hororu My přebírá úlohu protagonistky. Poté, co trailer znázorní spojitost s budoucím dobrodružstvím Emily Blunt a její rodiny, se pozornost obrací na newyorskou ulici, již během Dne 1 začíná decimovat sprška meteoritů a následně i brutální vesmírné příšery. Sekvence propojující známé výjevy z Armageddonu či Potomků lidí nepřináší moc originální poetiku, ale ukázka beze slov toho dál moc neprozrazuje. Střípky propuknuvšího teroru servíruje se zneklidňujícím zvukovým doprovodem, v rychlosti ustavuje zoufalou situaci a také vrací na scénu Djimona Hounsoua, jenž by mohl utužit napojení na minulé díly.
Projekt dostal na starost režisér a scenárista Michael Sarnoski, jehož celovečerní debut Pig, v němž Nicolas Cage roku 2021 pronikal do vlastní tajemné kulinářské minulosti, si odnesl skoro bezvýhradně spokojené ohlasy. Z filmu natáčeného během dvaceti dní se však přesouvá k očekávané sci-fi produkci, která by měla diváky a divačky přivábit i přesto, že její tematika už není tak novátorská jako před šesti lety.
zdroj: Screen Rant