Kruh se uzavírá, z lidstva je podřadný druh. Nová Planeta opic epicky očekává Charltona Hestona

Kruh se uzavírá, z lidstva je podřadný druh. Nová Planeta opic epicky očekává Charltona Hestona
Království Planeta opic | Falcon
Originální Planeta opic je nadčasová díky propracovaným maskám, dobrým hercům a hlavně chytrému scénáři, který nabídl jeden z nejpamátnějších závěrečných zvratů kinematografie. Počínaje Zrozením planety opic (2011) se studio 20th Century Fox (dnes po zakoupení Disneym už 20th Century Studios) rozhodlo zmapovat události, jež ovládnutí naší planety chlupatějšími a v realitě méně inteligentními savci předcházely. Skvěle přijatý snímek Ruperta Wyatta dále rozvinul Matt Reeves v Úsvitu planety opic (2014) a ve Válce o planetu opic (2017), v níž lidstvo schytalo další ránu v podobě viru zvýrazňujícího animálnost.
Království Planeta opic
Království Planeta opic
AI
75%
Království Planeta opic napsal a natočil Wes Ball, jenž zatím obstaral tři filmy dystopické série Labyrint. Protagonistou bude Caesarův syn Cornelius, jenž v traileru hovoří o zlých snech a zřejmě se bude muset postavit tyranskému opičímu vyzyvateli. Lidé už v postapokalyptickém světě pobíhají v otrhaných kožešinách a spoléhají na pomoc vlídnějších primátů, kteří stále pamatují a ctí Caesarovy snahy o dosáhnutí míru a harmonie mezi lidmi a opicemi.
Království Planeta opic: teaser trailer | Falcon
Jestliže předchozí tři díly se ještě soustředily na lidské protagonisty a dění nejčastěji zasazovaly do skutečných lokací, završení tetralogie už zcela zavařilo servery trikařů. První záběr upoutávky skoro připomíná Pandoru v Avatarovi. Příběh zřejmě zacílí na mocenský boj mezi opicemi, které nahrazují lidskou civilizaci i se všemi charakterními a politickými zlozvyky. A samozřejmě nebude chybět spousta akce, s níž se po adrenalinové trilogii počítá.
Ukázka toho moc neodhalí, především prezentuje skvělé efekty a staronový svět, v němž se toho před příletem lidských kosmonautů ještě může odehrát mnoho. Wes Ball přitom není tak renomovaný tvůrce jak Reeves (Monstrum, Batman), ale jeho Labyrinty přece jen patří k těm lepším teenagerským dystopiím minulé dekády. Absence legendy motion capture herectví Andyho Serkise nemusí tolik mrzet, jelikož technologie jsou stále dokonalejší a v obsazení figuruje třeba William H. Macy (Fargo), jenž se pro roli inteligentního primáta narodil.