Kultovní a pozapomenuté filmové monstrum se možná dočká nového zpracování. Zájem projevuje dvojice slavných tvůrců

Kultovní a pozapomenuté filmové monstrum se možná dočká nového zpracování. Zájem projevuje dvojice slavných tvůrců
Netvor z Černé laguny | Universal Pictures
Televizní producent, režisér a herec Greg Nicotero, jenž stojí za oblíbenými seriály Živí mrtví a Creepshow, odhalil v rozhovoru pro web Comic Book, že společně s filmařem Robertem Rodriguezem (Sin City - město hříchu) prahnou po předělávce klasického monster-filmu Netvor z Černé laguny. V zámoří kultovní snímek natočil roku 1954 režisér Jack Arnold a pojednává o geologické expedici, která hluboko v amazonské džungli narazí na tajemného prehistorického tvora. Kvalitně zpracované dobrodružství si poměrně rychle vysloužilo nálepku béčkové klasiky a bylo bezprostředně následováno dvěma pokračováními - Pomsta netvora dorazila roku 1955 a završení trilogie s názvem Netvor přichází následovalo o rok později.
Jedním ze scenáristů původního snímku byl také Arthur A. Ross, otec režiséra
Julie Adams
Netvor z Černé laguny
Garyho Rosse, jenž obstaral například první díl Hunger Games. A jenž měl zájem také o novou verzi Netvora z Černé laguny, ovšem jeho vize zůstala nerealizována. Se vzkříšením obojživelného monstra však byli v průběhu minulých dekád spojováni i režiséři jako John Landis (Americký vlkodlak v Londýně), John Carpenter (Věc) nebo Ivan Reitman (Krotitelé duchů), přičemž nejblíže k úspěchu měl bezesporu Guillermo del Toro - ten pro studio Universal chystal oficiální remake, ale po odmítnutí vtiskl své nápady do oscarové Tváře vody.
Oči se tak nyní budou upínat na Nicotera, jenž by rád režíroval stále odkládaný remake společně s Rodriguezem. "Myslím, že pro každé dítě, vyrůstající na daném žánru, je Netvor z Černé laguny ztělesněním monster-filmu. S Robertem Rodriguezem jsme se vždy bavili ve stylu, 'Hele, my dva bychom měli spolu-režírovat Netvora z Černé laguny', protože oba máme stejný vkus. Milujeme Čelisti, milujeme Věc, milujeme Útěk z New Yorku a Blade Runnera. Pohrávali jsme si s tou myšlenkou 'Nebylo by skvělé, kdybychom předělali Netvora z Černé laguny?' Jsem si vědom, že se to snaží udělat už celou věčnost, ale pro mě jde o ztělesnění monster-filmu od Universalu."
Doug Jones
Tvář vody | NPR
Viděli jste původního Netvora z Černé laguny a myslíte, že by mu slušel moderní kabát od Nicotera a Rodrigueze?