Fanoušci DC universe právě vytvořili tu úplně nejpitomější petici vůbec

Fanoušci DC universe právě vytvořili tu úplně nejpitomější petici vůbec
Celý následující spor nepřímo odstartoval v roce 2008, kdy do kin přišel první Iron Man a na Rottentomatoes získal 94%. To byl velmi dobrý nášlap pro úspěšnou sérii a od té doby si marvelovky vedou u kritiků velmi slušně.
Protože mezi DC a Marvel fans panuje určité napětí (jako mezi všemi zastánci odlišných táborů), bylo otázkou, jak se uvede DC universum. Muž z oceli vyfasoval 55%, což fandy trochu namíchlo, ale sami měli k filmu určité výhrady. Zato Batman v Superman prostě MUSEL být dobrý film. Takže když na "rajčatech" skončil s 27%, málem to vyvolalo válku. DC fans se oháněli tím, že kritici temné DC komiksy nechápou, protože jsou zblblí z "barevných marvelovek pro děti" a jen proto napařují konkurenční stáji nízké známky.
fanousci-dc-univers-prave-vytvorili-tu-uplne-nejpitomejsi-petici-vubec
Nyní vše dovršil do kin uváděný (a velmi očekávaný) Sebevražedný oddíl, u kterého je třeba předem říct, že si v českých recenzích nevede vůbec zle. V zámoří je to o něco horší. Momentálně na Rottentomatoes evidují 72 recenzí, z toho je jen 33% pozitivních. "33%, taková nehoráznost", nese se táborem rozzuřených fanoušků DC Comics. A tak vznikla petice. Petice za to, aby byl server Rottentomatoes nadobro zavřen, protože "dává filmům DC universa jen špatné recenze".
A teď k tomu, proč je to ta vůbec nejpitomější petice, jaká kdy vznikla.
Rottentomatoes totiž jako web sám o sobě hodnocení neuděluje. Pouze bere dostupné recenze na internetu, ty na svém webu zveřejňuje, z nich bere hodnocení a na základě toho vypočítává filmu průměrnou známku. Zbrojit proti hodnocení na Rottentomatoes tedy dává asi podobný smysl, jako chtít zavřít trafiku, protože nesouhlasím s názorem v časopisech, které prodává.
Zaslepení fanoušci také rádi vynechávají fakta, která se samozřejmě při podobném osočování nehodí do krámu. Jako například to, že trilogie Temného rytíře od Christophera Nolana má fantastické známky - Batman začíná - 84%, Temný rytíř - 94%, Temný rytíř povstal - 87%). V rámci průměrného hodnocení z recenzí (je třeba myslet na to, že procentuální známka rajčat vyjadřuje poměr pozitivních a negativních reakcí) je navíc úplně nej hodnoceným komiksovým filmem všech dob právě Temný rytíř.
Obrázek článku
Nejvíce zarážející na téhle absurdní kauze je to, že chce Rottentomatoes nechat zavřít již přes 11 tisíc lidí. 11 tisíc lidí, kteří očividně nechápou, jak stránka funguje a mají hlas v blížících se volbách. To vážně neuklidňuje...
P.S. Třešničkou je to, že filmové DC universum vlastní společnost Warner Bros., která má současně určitý vlastnický podíl i na Rottentomatoes.