Profilový obrázek

anilam

36

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Temný rytíř povstal
    Temný rytíř povstal (2012)
    10
    Temný Rytíř Povstal je komplikované, mistrovské dílo, po okraj nasycené postavami, každá s vlastními motivacemi, vlastním vývojem charakteru a samozřejmě unikátními a řádně propletenými dějovými liniemi. Ve filmu je toho tolik, až samotné vyprávění občas "nestíhá", místy musí přibrzdit a dovysvětlit, místy musí přeskočit určitý časový úsek a místy se musí uchýlit k drobnějšímu klišé, aby v konečném důsledku mohlo vše do sebe zapadnout a způsobit mohutný emocionální dopad.
    Temný rytíř
    Temný rytíř (2008)
    10
    The Dark Knight není otrocká adaptace komiksu, není to aní klasický letní blockbuster a není to dokonce ani studie (dvojího) života superhrdiny (jako byl Batman Begins). Nolan použil jen ty komiksové substance, které chtěl, viz reálné město, poskládal je jak chtěl, viz dva záporáci v jednom filmu, svým neuvěřitelným talentem je doplnil o úžasně temnou atmosféru a navrch přidal i špetku, resp. nemalou špetku špičkové, vysokorozpočtové akce, před kterou by drtivá většina blockbusterů zbledla závistí, čímž vytvořil vskutku nezapomenutelné a geniální dílo.
    Batman začíná
    Batman začíná (2005)
    10
    Batman Begins zdařile kombinuje komiksovou předlohu s reálným zpracováním. Vývoj a psychologie postavy Batmana je skvěle napsaná. Bruce Wayne je Batmanem a hrát musí svou civilní podobu, ovšem i jako Batman je stále vnímán jako člověk, nikoliv nadpřirozená postava... A ke všemu je výborně zahraný, obecně herecké výkony jsou zde velkou předností. Batman Begins to bere pěkně od podlahy a přitom svižně a samozřejmě ve velkém stylu, což mimo jiné dělá film asi nejlepší komiksovou adaptací vůbec.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci