Profilový obrázek

imPepege

Jiří Koutecký
57

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Halloween: Zmrtvýchvstání
    Halloween: Zmrtvýchvstání (2002)
    7
    “Amerika nemá rada pravdu”. Nevím, musím říci, že navzdory všem špatným recenzím i nízkému hodnocení se mi tenhle film líbil mnohem víc než předchozí H2O. Za měl rozhodně lepší atmosféra, i nápad byl slušný, film odkryl další tajemství a odpověděl na některé otázky. Klidně bych se podíval znovu.
    Halloween 3
    Halloween 3 (1982)
    5
    Nápad na námět filmu nebyl špatný, tedy vysvětlit pravou podstatu Halloweenu. Ale bohužel cely film byl nemastný, neslaný. Herecké výkony nebyli bůh ví jak úžasné a film se táhl jako žvýkačka. Tohle se opravdu nepovedlo, ikdyž jak jsem psal - nápad byl zajímavý, ale možná pod jiným jménem a v jiné souvislosti.
    Titanic
    Titanic (1997)
    10
    Cameronova emocionální horská dráha, kdy víte co vás čeká, ale užíváte si pomalou jízdu až na vrchol, vstřebáváte každý detail, pomalé tempo zajistí, že se ztotožníte s hlavními postavami a utvoříte si k nim citovou vazbu. A pak to přijde. Rychlá jízda dolu, kdy vám bude špatně ze všeho, co uvidíte (myšleno v dobrém). Cameron zde zvládl skvělé budování atmosféry - od mrazivého skřípání a vrzání, přes pomalu tekoucí vodu po uličkách lodi až po matku čtoucí z knížky svým dětem v posteli, zatímco se jejich kajuta plní vodou. Strach a stres se na vás přesune z televizní obrazovky do obýváku a máte pocit jakoby jste samy byly na lodi Titanic. Přiznávám že se můžu na film podívat kolikrát chci, ale stejně se mi pokaždé sevře hrdlo a ukápne slza. Tenhle film by se měl pouštět povinně ve školách anebo ho každý člověk měl vidět alespoň jednou za život.
    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
    9
    Film podle DnD? Pokusů tu bylo již mnoho a hodně neůspěšných. Tady ale vše funguje jak má. Chytlavý příběh, pomrkávání na fanoušky stolní hry, plno odkazů a narážek ať už přímých či nepřímých až nenápadných v pozadí. Skupina hrdinů funguje skvěle, výborná chemie mezi jednotlivými postavami ještě více táhne do příběhu a nutí nenásilně diváka překonávat strasti a nástrahy s protagosnisty. Takhle by měl vypadat film podle hry, ač stolní. Stále mě tento titul příjemně zahřál u srdíčka.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+7

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+2