Profilový obrázek

tomas.rubin

136

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Hlavní město Praha



    Tajemství a smysl života
    Tajemství a smysl života (2023)
    10
    Wau! Normalne mi z toho spadla brada. Seděl jsem v sále ještě další 5 minut po titulcích a nemohl jsem pochopit, co jsem právě viděl. Je potreba si uvedomit, že máme v Česku opravdu světového režiséra, neboť to, jak takovej film dokázal Petr Vachler ukočírovat, je až neuveřitelný...Ano, film má extreme rychlé tempo a nenecha divaka ani na moment vydechnout. S čímž ja osobne mívám velmi často problém. Ale k tomutu žánru/typu filmu se ten rychly spád naprosto hodil.

    Několikrát jsem mel během filmu slzy v očích a v zapětí jsem se dokázal rozesmát. Tolik úžasných záběrů Prahy a Šumavy ve vas doslova vyvolá hrdost na naši vlast.

    Vizuální efekty jsou opravdu na světové úrovni! Je vidět, že se film neuspěchal a vse bylo opravdu doladěno do největších detailů za ty roky a roky práce. Hudba je taktéž famózní, skvěle ve vas dokaze zesílit emoce u jednotlivych záběrů a ještě více vás tahá do děje samotneho.

    A absolutne nechapu tu kritiku, ze herci zde neměli co hrat. Videli jste ten film vubec? Nebo jste koukali jen na trailer? Protože film je založen na dost dobre napsanych dialozich mezi herci, u kterých navic panuje naprosto skvělá chemie.

    Opravdu klobouk dolu ! Tohle je nejen nejlepsi Česky film vsech dob, ale jeden z nejlepsich filmů vůbec.
    Tajemství rovnováhy
    Tajemství rovnováhy (2006)
    9
    Paradox - humor - změna = kodex pokojného bojovnika.

    Priznam se, že jsem obrovsky fanoušek knihy, ktera je opravdu mistrivske dílo.

    Film se rozhodl soustředit na sportovní kariéru Dana, což je PARADOXNĚ asi nejméně obsáhlá kapitila knihy. Ale dle mého je to příjemná ZMĚNA :)

    Pro čtenáře knihy je jistě HUMORNÉ jak na konci filmu uklidili Sokrata. Jako, že se sám vypařil. :D pritom v knize je nadherne popsano jak dosáhl osvícení.

    Na filmu ale nejvice oceňuji jak je opravdu našponovany moudrosti a citaty Sokrata. V podstate si film muzete pustit 3 dny po sobe a vzdy v tom objevite neco nového. Film se da sledovot kdyz jste v zivote ve srac*alách, ale i kdyz jste na vrcholu a osobně se vam daří. Každy si z tohoto příběhu neco odnese a obohati svůj život...a preste o tom by filmy měli být. :)
    Ran
    Ran (1985)
    8
    Otcovo život už se pomalu chýlí ke konci, a tak vybírá svého nastupce ze tři synů....vizuálně naprosto nádherný film, který je i nesmirně vtipný a s nějakým tím duchovním přesahem.

    Dva body ubírám kvůli naprosto zbytečné délce filmu, obzvláště scény, kdy sledujeme jen blouznícího otce jsou naprosto navíc. Přiznám se, že jsem také čekal aspoň trochu lepší choreografii ve válečných scénách, většina záběrů je totiž jen sledování padání mrtvých vojáků v běhu.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+3

    Oblíbení tvůrci