Profilový obrázek

AlvinCZ

133

Fanoušek filmů a seriálů. Speciálně mám rád mysteriózní a paranormální detektivky/thrillery. Milovník psychologických dramat.

Vysočina, Česká republika



    Až tam nezbyl žádný
    Až tam nezbyl žádný (2015)
    8
    Tvůrci dokázali vše ukočírovat naprosto perfektně. Tísnivá, klaustrofobická atmosféra, výborné lokace i kamera, skvělé herecké výkony. Vysoký nadprůměr mezi krimi dramaty.
    Černobyl
    Černobyl (2019)
    10
    Ano, opravdu je to tak moc dobré. Od prokreslenosti postav, přes vizuální stránku, historickou přesnost, až po ztvárnění brutální neschopnosti a stupidity sovětské totality. Jared Harris i Stellan Skarsgård jako ústřední duo fungují velmi dobře. Maskéři si opravdu dali záležet a radiační popáleniny hasičů jsou surové a realistické. Seriál navíc exceluje ve ztvárnění toho, jak byli havárií zasaženi běžní obyvatelé Pripjati, zejména pak hasič a jeho žena. Opravdu se na to nedívá dobře. A právě proto stojí za to to vidět.
    Comeback
    Comeback (2008)
    8
    Comeback perfektně plní to, co by měl splňovat typický sitcom. Umožňuje vypnout mozek a na 20 minut se zabavit. Na rozdíl od ostatních českých rádoby vtipných komediích ze života mi humor Comebacku neuvěřitelně sedl a každou epizodu jsem shlédl se slzami smíchu.
    Teorie velkého třesku
    Teorie velkého třesku (2007)
    10
    Absolutně boží. Pokud se chci zasmát, mohu si pustit jakýkoliv díl TBBT a smát se na celé kolo. Co je však na tomto sitcomu tak unikátní, jsou dost propracované postavy, která má každá svůj specifický a komplexní charakter a navíc se v průběhu vyvíjí a mění. Seriál také poměrně věrně ukazuje, jak je těžké žít s člověkem jako je Sheldon. Srdcovka a podstatná část mého dětství.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1

    Oblíbení tvůrci