Zejba

532

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Super Mario Bros. ve filmu
    Super Mario Bros. ve filmu (2023)
    9
    Ano takhle mají animáky vypadat a tohle chceme. Děti nadšení rodiče spoojení, Jednoduchý děj a jednoduchá zápletka s povedenými fóry a asi milion odkazů na vše co je s mariem spojené. Tempo je fajn a hlavně, člověk si u toho odpočine. Můžeme si i povšimnout trendu že obyčejné jednoduché výplachy i přesto že nejsou nabité hvězdami, rozpočtem ani né úplně top scénářem se stávají kasovními překvapeními a naopak velké holywoodské projekce s rádoby art nádechem v kině prošumí a je z toho průs*r pro celou produkci. Lidi mají dost dramat a napětí v tédo době kolem sebe a nepotřebují na něj ještě koukat. Ne lidi chtějí toto. Něco veselého, přiblblého, barevného a hlavně jednoduchého. Skvělý počin, který se podobně jako například Sonic, zařadí do pravidelného repertoátu odpočinkových dnů.
    Making Fun
    Making Fun (2022)
    7
    Další "reality" jednohubka od Netflixu. Je pravdou, že tyhle jednohubky jsou na jednu stranu to co mi vyhovuje. Když si večer rodina po práci pustí něco k večeři co je tak torchu pitomé ale zároveň vtipné a dobře u tohto zrealxuje a vypne. Jinak tady konkrétně to hodně celé stojí a padá na chemii přítomných řemeslníků, která je zde velmi skvělá a osvěžující. Takový funny pohled do chlapské dílny. A to že vyrobí nějakou ptákovinu je jen už třešnička na dortu. Btw mé děti ty ptákoviny sledovali opravdu s upřímným úžasem :)
    Andor
    Andor (2022)
    9
    Neuveřitelně dospělý seriál ze světa SW, kdy už nikdo nečekal že něco takového dostaneme. Není co dodat než že takhle by to mělo do budoucna vypadat a je vidět, že kvalitní obsah se dá dělat na samotných základech SW světa a nemusí se u toho stále mávat světelným mečem a pomrkávat 10 minut na fanoušky aby náhodou nezapoměli že je to svět SW. Doufám že to studio nakopne v tom pokračovat na dalších projektech kde se nemusí objevit slovo Skywalker a i tak to bude SW se vším všudy.
    Princ Mamánek
    Princ Mamánek (2022)
    6
    No ... na pohádku trochu morbidnější než bych čekal, každopádně po různých infantilnějších počinech to byl svým způsobem svěží vánek do místní pohádkové tvorby. Škoda že tvůrci neměli větší odvahu trochu víc přitvrdit. To že je to místy strašidelnější ...vzpomeťe, když jste byli malí a sledovali jste Nebojsu nebo Statečného kováře. Téma mamánka který musí poznat vnější realitu aby si uvědomil jak to za okny zámku funguje je vlastně v současné době pro některé ratolesti velice aktuální. Setkáváme se s tím denně, kdy současní mladí vyletějí z hnízda myslejí si že jim svět padne k nohám. Realita je pak semele a terapeuti to nestíhají odbavovat. Hold jiná doba a tahle pohádka pochopila, že i témata se musí přiszpůsobovat době i když jsou třeba horší na uchopení. Příjemnou třešničkou je sledovat Vetchého v roli kde není klasickým Kapitánem Amerikou s morálními zásadami pevnějšími než základy země. Budař si to užil a ostatní ansábl spolu s Khek, Polívkou nijak výrazně nepřekvapil (Ikdyž duch Javorský byl fajn), ale ani neurazil. Inspirace starou dobrou Kyticí byla znát. Chyběl tomu pouze jasnější koncept, jestli to nechat v hávu pohádky a nebo přitemnit a bylo by to možná v zelených. Každopádně už se tu urodili mnohem horší pohádkové paskvily, ale tohle tam nepatří.
    Princezna zakletá v čase 2
    Princezna zakletá v čase 2 (2022)
    5
    No tak je to tu. Člověk měl po svěžím vítru z jedničky trochu z dvojky obavy a obavy se i trochu naplnili. Obavy byli hlavně v tom že jakmile se něco v téhle zemi povede hned se snaží být všichni v dalším kroku megalomani ..no a tím se to zkazí. První indikátor toho, že to není ok, je má dcera, která si jedničku pouští často opakovaně a ráda, ale u dvojky ani nevydržela do konce. O synovi ani nemluvím. Takže fajne je tu pohádka co si nezíská pozornost dětí. Co se týká pohádko-fantasy žánru v naších luzích, tak nadstandart, když se bavíme jen ohledně triků a hudby a kostýmů, ale to ostatní... Upřímně nejvíc mě mlátilo do oka to, že to vypadalo, jako kdyby se chtěli točit dvě verze a nakonec se v pressu zplácalo z obojího něco dohromady. Tvůrci se zamotávali do svého budovaného lóru a měli tendeci všechno vysvětlovat, aby nám ukázali jak to skvěle všechno funguje, ale zabíjeli tím plynulost děje. Z toho filmu se dá vystříhat pomalu 35 minut a nic se pro děj zásadního nestane. Princ s princeznou jsou uplně nadbyteční a v podstatě nemají co dělat ani hrát. Záporák opět, opět a opět, jak tomu u pohádek v poslední době bývá zvykem, tragicky nevyužitý a ve finálním fightu se chová jak trouba aby ho naši troubové měli šanci porazit ... Což je škoda v jedné chvíli to vypadalo, že by jím mohl zatopit jak byl naboostovaný magií, ale nestalo se. Jinak nevím kdo dělal bojovou choreografii, ale většina soubojů byla takových ...no .. zpomalených a tragických na sledování. Ano druhé díly se většinou drží toho, že všeho víc a velkolepěji než v jedničce, ale né takhle prosím .. Do trojky se tedy nepuštějte a pokud ano tak prosím s obrovskou sebereflexí.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3

    Oblíbení tvůrci