Profilový obrázek

Hoptimista

Michal Povr
800

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Ústecký, Ústí nad Labem, Česká republika



    Síla psa
    Síla psa (2021)
    8
    Silný a emotivní příběh. Skvělý vizuál. Často povrchní dialogy zavdávají tomu si myslet, že všichni hrdinové jsou nějací psychopati a dříve nebo později jeden druhého povraždí. Zároveň to však dává prostor k tomu abychom připustili uzdu fantazii a spoustu skutečností si domýšleli a to mě vlastně moc bavilo!
    Poslední aristokratka
    Poslední aristokratka (2019)
    2
    Knihu jsem sice nečetl, ale jestli je trhák, tak film jím rozhodně nebude. Dvě hodiny úmorné nudy. Plné nevtipných vtipů. Bez špetky zábavy. Nebýt Čermáka, ani bych to nedokoukal. Jedna hvězda za tu větev s nácky a Nárožného:)
    Krajina ve stínu
    Krajina ve stínu (2020)
    8
    Perfektní obraz zoufalství. Příběh podle skutečné události, z kterého doopravdy mrazí. Ani válka lidi nepoučí a nedají-li se na špatnou stranu na poprvé, na podruhé neodolají, respektive spíše je k tomu donutí touha po odplatě a právě zmiňované zoufalství. Smutné je, že metaforou “každý Němec je nácek,” která filmu imponuje, žijeme dodnes. Odsuzování Romů, protože nepracují a uprchlíků, protože jsou to teroristé. Jak jednoduchá společnost to jsme? Snad alespoň takový film otevře oči. Těžko se vžít do situace, ale z pohledu diváka z toho ta bezmoc crší každým coulem. Budete zoufalým náckem, ještě zoufalejším a nepoučitelným komunistou, nebo snad morálně čistou osobou? Já si sebe nedokáži představit, protože každý přece jedná ve svůj prospěch a pro svou sebezáchovu. Krajina ve stínu vyvolává skutečně hodně protichůdných emocí a ukazuje ve směs jednu věc...lidi jsou svině...až na drobné výjimky. Za mě zatím nejlepší věc za tenhle rok 09/2020.
    Šarlatán
    Šarlatán (2020)
    10
    Skvělý Trojan a ještě skvělejší trojan:)). Komunisti jsou svině a každý jeden z nich by tenhle film měl vidět. Emotivně natočeno, za mě super.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci