Profilový obrázek

maraek

Marek Korpa
505

i wave goodbye to the end of beginning

Plzeňský, Tachov, Česká republika



    Videodrome
    Videodrome (1983)
    8
    videodrome je první díl cronenbergovi pomyslné tematické trilogie o tom, jak technologie mění uspořádání lidské společnosti tím, že mění vztah lidí k jejich tělům. úplně jsem nevěděl, co mám čekat, protože tohle byl můj první cronenberg. film bych popsal jako spektákl plný skvělých praktických speciálních efektů, které určitě předběhly svou dobu, s velkým sociálním přesahem. za sebe bych film rozhodně neoznačil jako perfektní, částmi byl dokonce i trochu unuděný, ale celkovým vizuálem a hlavně editem mě film celkem nadchnul do cronenbergovi zbylé tvorby.
    Sex O'Clock
    Sex O'Clock (2023)
    6
    jsem rád, že něco takového u nás vůbec vzniklo, ale nemůžu se zbavit pocitu, že někteří starší herci si to tam, prostě jen odříkali a byli tam jen proto, aby tam byli. naopak u mladých herců se mi zdálo, že příležitost v něčem hrát vzali za pačesy a snažili se. nesmí samozřejmě chybět český homofóbní pseudo humor, ale co už. overall fajn české "sex edu".
    Ona
    Ona (2013)
    10
    z perspektivy dnešní doby a extrémně rychlého vývoje ai se události tohoto skvostu zdají dosažitelnější a pravděpodobnější než kdy předtím, ať už jde o samotnou samanthu nebo pouhé diktování dopisů s rukopisem konkrétní osoby. klobouček dolů před scenáristou a zároveň režisérem spike jonze za jeho naprosto vizionářský a děsivě přesný výtvor. theodorova melancholičnost, perfektně zahrána joaquin phoenix, je mi více než blízká, ovšem chápu, že to pro někoho může být až příliš. zkrátka, pokud jste v momentální životní fázi šťastní a spokojení, můžete se po filmu cítit trochu smutně až možná depresivně, pokud jste ovšem smutní už teď, může pro vás film být takovou komfortní hřejivou dečkou pochopení. v poslední řadě bych chtěl vyzdvihnout perfektní voice acting scarlett johansson, který byl prostě on point.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci