Baletka

62%
Baletka
Ok-ču je bývalou bodyguardkou, která truchlí nad ztrátou milované kamarádky, baletky Min-Hi. Když najde její dopis s žádostí o pomstu, vydává se vstříc krvavé vendetě namířené proti Čoj Proovi. Tento muž zavinil Min-hinu smrt a zaplatí za to životem!



Recenze: Baletka

Kinobox.cz
55%

Veskrze průměrný film dokáže zabavit stylovou akcí a pomrkáváním na slavnější vzory, avšak místy se snaží tvářit jako sofistikovanější dílo, než jakým skutečně je, což pouze odhaluje jeho vyprázdněnost. Nad to se však lze povznést a užít si nepřekvapivý, ovšem svižně natočený a vizuálně uhrančivý akčňák o pomstě.


mojmir.sedlacek
6 047 bodů
5
Rychle plynoucí, sotva hodinu a půl trvající Baletka si vystačí s přímočarým vyprávěním o pomstě, kde jsou karty od začátku poměrně jasně rozdané a my jen sledujeme, jak moc krvavé a stylové bude jejich zahrání. V tomhle ohledu autor Chung-Hyun Lee nic nepodcenil, jelikož bryskně stříhaná akce se vyznačuje propracovanou choreografií, „wickovským“ využíváním okolního prostředí i řadou nápadů v boji proti výrazné přesile. Vyjma neotřelých kamerových úhlů se však opravdu jedná jen o kompetentní nápodobu Johna Wicka.

Dodatečné informace

Původní název:
발레리나 (více)
  • Jižní Korea Baletka
  • Jižní Korea 발레리나
  • Jižní Korea Bailarina
  • Jižní Korea Ballerina
Premiéra v ČR:
6. 10. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch