Profilový obrázek

Nikola Jana K.

Komentáře 9

Od nejnovějších
  1. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    8.5
    Další film s Avengers se zabývá docela zajímavým námětem všech akčních hrdinů a to rozsahem jejich pravomocí a následným dopadem. Hlavní hrdinové se docela nečekaně rozdělí do dvou táborů, které ale dle očekávání nezůstanou do konce filmu. Ve snímku se objevuje poměrně hodně akčních hrdinů, nejzajímavější je proto pak kromě více méně zdařilých akčních scén sledování samotných interakcí postav mezi sebou.
  2. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    8
    První film z další série věnované akčnímu hrdinovi, který je na vrcholu své profesní kariéry jako chirurga, nicméně shodou nešťastných náhod se poté stává jedním z nových a rovnou i stěžejních strážců celé Země. Vedle poměrně zdařilého CGI film vhodně doplňují i docela vtipné komentáře nebo situace především kolem ústřední postavy.
  3. Vzhůru do oblak
    Vzhůru do oblak (2009)
    9.5
    Další z vydařených snímků od Pixaru představuje animovaný snímek Vzhůru do oblak. Viděno v českém dabingu, který byl nicméně vhodně zvolen a jen příjemně dotvářel celou atmosféru filmu, který je primárně orientován na rodiny s dětmi, nicméně ani straší divák nebude zklamaný. Největšími plusy je vedle skvělé animace také ústřední melodie filmu nebo dvě hlavní postavy (starší pán a malý skautík), případně i další zvířecí postavy.
  4. Ostrov
    Ostrov (2005)
    8
    Při zvažování výběru mezi sci-fi akčními filmy nelze než jen doporučit snímek Michaela Baye Ostrov, ve kterém jsou dvěma ústřední postavy Ewan McGregor a Scarlett Johannsonová, kteří byli, ačkoli to sami neví, uměle vytvořeni jako kopie svých bohatších originálů a kvůli uchování jejich zdraví jsou drženi v jednom komplexu, kde jsou odsouzeni k životu v nevědomosti, iluzi a jediné touze a to dostat se na ostrov, který byl jako jediný zachráněn před kontaminací Země. Zajímavě pojatý děj je i přes některá klišé a až velké náhody poměrně vhodně uchopen i zpracován a mohl by pro lidstvo do budoucna představovat jednu z hrozeb při jeho postupném vývoji.
  5. Fantastický pan Lišák
    Fantastický pan Lišák (2009)
    9
    Jedinečně pojatý snímek od Wese Andersona nám představuje jeden z jeho typických rukopisů, který je rozpoznatelný z důvodu použité animované techniky a také zvoleným tématem prezentovaným s nadčasovou elegancí, prací s detailem a vtipem je vhodně sladěno s jemně zvolenou hudbou Alexandra Desplata, která kouzlo celého snímku jen umocňuje. Při sledování rodinky pana Foxe a následně i realizaci celého plánu postupných krádeží v okolních farmách, kterého se postupně někdy dobrovolně a jindy zcela neúmyslně zúčastňují i další zvířátka z okolí, se bude bavit jak malé dítě, tak i dospělý a snímek si budete pamatovat ještě dlouho po prvním zhlédnutí. Závěrem ještě uvedu, že neuděláte chybu, když se na film podíváte jak originále, případně v dabingu. Obě verze jsou více než dobře zvoleny a film vhodně doplňují.
  6. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    9.5
    Kdo by neviděl dnes již legendární sérii dobrodružné fantasy od režiséra Petera Jacksona s úžasnými lokacemi na Novém Zélandu, které jsou navíc podtrženy skvěle doplněnou hudbou Howarda Shora. První díl, který nás vsazuje do děje, seznamuje s okolnostmi vzniku společenstva, přibližuje jedinečné světy jednotlivých národů a také v rámci něj začíná samotné putování (nejprve samotných hobitů a následně i celého vzniklého společenstva), je nejlepší z celé série a určitě bude vždy důvod si tento film zopakovat.
  7. Psí poslání
    Psí poslání (2017)
    10
    Film, který zahřeje u srdíčka a pěkně si u něj popláčete, pokud nejste suchaři. Rodinný film se vším všudy. Sice pejska sama nevlastním, ale i beztak jsem se dokázala vcítit do pocitů hrdinů. Finální shledání s původním majitelem bylo krásným happy endem.
  8. Avengers: Infinity War
    Avengers: Infinity War (2018)
    9.5
    Film splnil všechny předpoklady k tomu, aby se stal jedním z nejlepších superhrdinovských filmů, které se zatím natočily. A nezklamal. Akce šlape, propletení všech postav je výborné. Nejvíc mě bavilo spojení Thora se Strážci. Thanos místy už trochu leze na nervy, ale to bude asi tím, že je na plátně skoro pořád. Ale jako záporák ustál. A nečekaný konec na závěr. Už se těším za rok.
  9. Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    9.5
    Tom Holland jako nový Spidey je naprosto super volba! Moc hrozně bavil a v kombinaci s Tony Starkem, jakož jeho mentorem, ještě víc. No kdo by nechtěl takového "strýčka". Smršť hlášek a cool nových technologií od Tonyho plus záporák v podání Michaela Keatona je fajn zábava na jeden večer.