Profilový obrázek

Fricino

Michal Fric
501

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Ztracený svět: Jurský park
    Ztracený svět: Jurský park (1997)
    8.5
    Spíchnuté horkou jehlou. Technicky to je samozřejmě precizní, to se nedá Spielbergovi vyčítat, problém filmu ale leží jinde - v naprosto nepochopitelném námětu. Už jenom ty zpropadeně nezajímavé postavy. Staří známí jsou pryč a jejich místo v čele osazenstva zastoupila původně vedlejší postava ve formě Iana Malcolma. Zatímco v původním díle Malcolm vystupoval coby občasná komická vložka, zde na sebe bere podobu zodpovědného hlavního hrdiny, a to mu prosím pěkně moc nesedí. Goldblum je ale docela borec, takže pořád se dá říct, že film táhne, zbytek je ale tragičnost. Moore, Vaughn, Malcolmova dcera, lovci dinosaurů, prostě všichni jsou nezajímaví a vlastně spíš otravní... Pozornost tak na sebe strhávají hlavně dinosauři a prostředí ostrova, kde opuštěná infrastruktura ambiciózního projektu nemilosrdně zarůstá divokou vegetací. Jako kdyby pohled na stav ostrova nebyl už tak dost depresivní, první polovinu filmu sledujeme, jak ho drancuje banda hrdlořezů. Zatímco v jedničce začínáme s fantasticky optimistickou expozicí, která se až posléze zvrhne v holý boj o přežití, tady se od začátku od konce táhne rozpačitost a šeď... Nemůžu si odpustit dloubnutí do názvu, neměl by být opačně?
    Jurský park 3
    Jurský park 3 (2001)
    9
    Veškerý příběh už byl vyčerpán v prvním díle, takže tady jde věda a všechno vysvětlování stranou, nastupuje akční zábava. Stejně to chce každý vidět jen kvůli raptorům a nějakým těm novým, co ještě v JP nebyly. Největším přínosem je samosebou návrat Sama Neilla a Laury Dern. Trojka je tu proto aby bavila, a taky aby mohla vzniknout pokračování...
    Jurský park
    Jurský park (1993)
    9
    Jurský park je prostě FILM. Steven Spielberg se rozhodl natočit neuvěřitelný film o dinosaurech a to se mu setsakramentsky povedlo. Tenhle film šlape po všech směrech. Úžasná hudba mistra Williamse, neuvěřitelná vizuální stránka, dobrý napětí, má to zvraty, šokuje a na co nesmím zapomenout jsou herci v čele s mým oblíbencem Sam Neillem. Prostě Spielberg si koupil kvalitní dirigentskou hůlku, sehnal pěkně drahou aparaturu, nejlepší světové herce, naplnil sály miliony nadšených diváků a pak spustil koncert, který nemá v dějinách kinematografie obdoby.
    Rambo: Poslední krev
    Rambo: Poslední krev (2019)
    8.5
    Zpátky z kina a musím říct že to byla bomba! Sylvester Stallone opět v brutální akci! Dobrý pasti připravil Rambo na zmrdy z Mexika. Tohle se povedlo, slušný zakončení Ramba (y)
    Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    10
    Člověk se prostě neubrání dojmu a hrdosti nad tím, že mohl být v kině u něčeho, co se zapíše do kinematografické historie. Ať už člověk je nebo není fanoušek blockbusterů a ať už si to přizná nebo ne, MCU a Avengers: Endgame je obrovský milník a jde o mnohem víc než jen popcornovou zábavu. Reálné emoce, gigantický fan service a dlouho očekávané uzavření, ale stejně tak notná dávka překvapení a zimomriavkových momentů... nemá smysl se rozepisovat, když má člověk v hlavě ještě bordel. Na tohle prostě jedno promítání nestačí.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+8

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+23