Bori02

Michael Borák
404

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Indiana Jones a Království křišťálové lebky
    Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)
    7.5
    Nejslabší díl filmové série Indiana Jonese. I tak se ale vůbec nejedná o špatný film. Harrison Ford v roli i přes svůj vyšší věk pořád skvěle funguje a hodně mě jeho postava baví. I všechny vedlejší postavy jsou zajímavé. Dokonce se vrátilo několik postav z minulých filmů. Hlavní problém je příběh, který není tak zajímavý jako byl v minulých dílech a do toho ve filmu byli občas přehnané akční scény s využitím CGI. Jinak jsem ale s filmem vcelku spokojený. Z toho co jsem o Království křišťálové lebky slyšel jsem čekal o dost horší film, nakonec jsem ale vcelku spokojený.
    Ubal a zmiz
    Ubal a zmiz (2021)
    7
    Od tohoto filmu jsem nic nečekal. Asi i proto jsem byl s tím filmem spokojený. Je to slušně natočená kriminální komedie, která se přiznaně inspiruje filmy Guye Ritchieho. Během filmu jsem se dokonce i párkrát nahlas zasmál, což se mi u současných českých filmů skoro nikdy nestane, za poslední roky se to stalo možná akorát u filmu Vlastníci. Žádný takový český film v kinech jen tak znovu neuvidíme a myslím, že tahle tvorba by se měla podporovat. Protože bych rád měl častěji v kinech český film, který by mě upřímně zajímal. A proto jsem teď i zvědavý co dalšího režisér Adam Hobžík natočí.
    Hledá se Dory
    Hledá se Dory (2016)
    7
    Pokračování Hledá se Nemo jsem se několik let vyhýbal, protože sequely od Pixaru nepatří k tomu nejlepšímu co studio vytváří. A to samé nakonec můžu tvrdit i o Hledá se Dory. Nejedná se ale o vůbec špatný film. Jen používá stejnou formuli jako původní film, takže moc nedokáže překvapit. Ale postavy jsou zábavné, hlavně Hank se povedl. Jinak děj hezky plyne, je to zábavné, skvěle vypadající, akorát Dory je už s tou svou zapomínavostí občas otravná. Když bych to shrnul, tak se jedná o jeden z horších filmů od Pixaru, ale i tak bych ho klidně doporučil jako příjemný odpočinkový film, který si děti určitě užijí. Jen to nemá takový přesah pro dospělé jako mají jiné, lepší filmy od Pixaru.
    Tenet
    Tenet (2020)
    8
    Nolan má vždy úžasnou formu. Jeho filmy vypadají působivě, jsou skvěle natočené, používá krásně vypadající praktické efekty. Bohužel u tohoto filmu se ale nepovedlo tolik zaujmout postavami, hlavně hlavní ženská hrdinka mě nezaujala. Nemůžu ale vůbec říct, že se jedná o špatný film. Je to zábavný, i když trochu zmatený film, který zaujme po celou dobu stopáže a hrátky s časem baví. Pokud by šlo o jiného režiséra, tak asi hodnotím výš, ale u Nolana jsem zvyklý na víc.
    Harry Potter a Princ dvojí krve
    Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)
    7
    Obecně díly Harryho Pottera od režiséra Yatese nemám až tak moc rád, takže moje hodnocení je tím ovlivněné. A protože jsem čtenář předlohy, tak mě taky mrzí vynechání závěrečné bitvy a místo toho se v filmu objeví akorát nesmyslná akční scéna uprostřed filmu, která v předloze nebyla. Když se ale od tohohle odprostím, tak to není špatně natočené. Díl je zaměřený hodně na vztahy postav, hodně z toho času je věnováno vztahu Rona a Levandule, ale všechny hlavní postavy jsou dobře zastoupeny. Celkově ten film rychle ubývá. Jen těch vztahových věcí ve filmu na mě bylo trochu moc a radši bych byl kdyby se ten čas věnoval něčemu jinému.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci