Míjení

66%
Míjení
Plakát traileru
Tomas dokončil svůj poslední film a při té příležitosti si začíná románek s učitelkou Agathou. Poddáním se touze po nepoznaném, tedy poměru se ženou, testuje trpělivost svého manžela Martina, s nímž vede sice idylický, ale usedlý život. Ve svém osmém filmu se Ira Sachs, mistr ve vystižení i těch nejjemnějších vztahových nuancí, věnuje složitostem milostného trojúhelníku. Hlavní role svěřil výrazným tvářím současného evropského filmu, Franzi Rogowskému, Adèle Exarchopoulos a Benu Whishawovi, kteří vdechli život postavám, jež v kulisách současné Paříže opakovaně zjišťují, jak je lidská touha spalující, ale zpravidla nestálá a proměnlivá. (KVIFF)


Režie:

Recenze: Míjení

Kinobox.cz
85%

Tomas je hrozný. Je k nevydržení. Chcete ho zabít. Film o něm je však úžasný. Zábavný, ale pořád lidský a přesvědčivý. Tak akorát přehnaný, ale ne karikovaný. Zajímavou volbou bude snímek pro páry, které se buď budou popadat za břicho, nebo se během závěrečných titulků rozejdou. Tak hodně štěstí.


Krunýř
Krunýř
27 bodů
3
Kdybych ve mě film vzbudil alespoň negativní emoci, bylo by to aspoň něco. Jediné, s čím však odcházím z promítání je: "Proč tenhle film vlastně existuje?". Za mě totálně povrchní pohled na rozpor člověka se sexuální přitažlivostí obou pohlaví. Bez otázek, pak samozřejmě bez odpovědí. Věci se dějí, postavy se nechovají logicky, absolutně bez nápadu. Vyzdvihnout snad můžu jen herecký projev představitelé Martina. Start se snaží představit prostředí, snaha ale zanikne, prostředí se stane fándím a já odcházím z kina ve stejném rozpoložení, s jakým jsem přišel a to za mě u podobných snímků není cílem.

Dodatečné informace

Původní název:
Passages (více)
  • Míjení
  • Francie Passages
  • Francie Kärlek & avund
  • Francie Pasajes
Premiéra v ČR:
1. 7. 2023
Země původu:
Francie
Tržby:
1,1 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění