pekuc

Petr Kučera

Komentáře 4

Od nejnovějších
  1. Pán prstenů: Návrat krále
    Pán prstenů: Návrat krále (2003)
    10
    a propos .. nechápu, co u popisu tohoto filmu znamená to "NSR" na prvním místě. No nic. Platí, co jsem napsal pro první dva díly - trilogie Pán prstenu je můj nejoblíbenější film vůbec. To, že je fantasticky, ve všech ohledech naprosto profesionálně a celkově skvěle natočený, je bez debat. Ale to, jak Jackson dokázal vystihnout celkového ducha Tolkienovy knihy, která podle mě vůbec není obyčejná kniha a už vůbec ne nějaká "fantasy", nýbrž je v ní skryto něco zásadního, je něco, kvůli čemu je pro mě tento film kategorie sama pro sebe. Zkrátka, podívat se před spaním na kousek Pána prstenu je pro mě totéž jako pro křesťana večerní čtení v Bibli :o)
  2. Pán prstenů: Dvě věže
    Pán prstenů: Dvě věže (2002)
    10
    Celá trilogie jako celek je asi mým nejoblíbenějším filmem vůbec. A to, že je to skvěle udělaný film, který je vynikající jako pohádka i jako akčňák, není to nejdůležitější. Hlavní je, že se Jacksonovi podařila neuvěřitelná věc. Dokonale vystihl ducha této naprosto výjimečné knihy. A mimochodem - druhý díl se mi líbí úplně nejvíc.
  3. Vetřelec
    Vetřelec (1979)
    9.5
    Přelomový film. Přesně na té správné hranici - patří ještě mezi staré "biáky" - ovšem bez jejich naivity a zároveň mezi moderní filmy - ovšem bez jejich účelovosti, kvůli které spousta filmů z poslední doby navzdory technologické kvalitě nepůsobí věrohodně.