Vitalij Manskij

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Vitalij Manskij
Vystudoval Všesvazový státní institut kinematografie (VGIK); je autorem více než třiceti filmů, z nichž první natočil v r. 1989. Filmy Vitalije Manského byly uvedeny na více než pěti stech mezinárodních filmových festivalech, m. j. v Cannes, Locarnu, San Sebastianu, Rotterdamu, Karlových Varech, Berlíně, Amsterodamu, Moskvě, Oberhausenu, San Francisku, Nyonu, Mnichově, Torontu, Montrealu, Turíně, Krakově, Rio de Janeiru, Yamagatě, Lisabonu a na mnoha dalších. Obdržel více než 100 ocenění na festivalech včetně dvou cen za nejlepší dokumentární film na MFF v Karlových Varech, Stříbrné holubice z DOK Leipzig, ceny za nejlepší režii a zvláštní ceny poroty na MFF v Tallinnu a Grand Prix na festivalech ve Varšavě, Jihlavě, Stockholmu, Trieste, Huesce, Budapešti a řadě dalších. Jeho film SVĚDKOVÉ PUTINOVI (2018) byl nominován na cenu Evropské filmové akademie v kategorii nejlepší dokumentární film. Filmy Vitalije Manského uvedly přední televizní stanice téměř všech evropských zemí a vysílány byly i v Japonsku, Austrálii, Číně, Kanadě, Jižní Koreji a dalších zemích. Vitalij Manskij je členem americké Akademie filmového umění a věd (Oscar), ruské filmové akademie „NIKA“, Ukrajinské filmové akademie a ruské televizní akademie „TEFI“. Je rovněž spoluzakladatelem a šéfproducentem národní filmové ceny „Snítka vavřínu“ udělované od r. 2000 v oblasti nehrané filmové a televizní tvorby. Dále je zakladatelem a prezidentem festivalu autorského dokumentárního filmu „Artdokfest“, který se koná v lotyšské Rize a také v Moskvě. Od r. 2014 žije Vitalij Manskij v Lotyšsku.(Artcam Films)


Vitalij Manskij: Nejlepší filmy a seriály


Vitalij Manskij: Filmy a pořady 32




Dodatečné informace

Narození:
2. 12. 1963
Lvov, Ukrajina
Alt. jména:
Vitaliy Manskiy

Další články

  1. Dokumentární Ji.hlava slaví pětadvacetiny. Zaměří se na Rumunsko, připomene prezidenta Gorbačova a odvahu romských partyzánů
    16. 10. 2021
    Dokumentární Ji.hlava slaví pětadvacetiny. Zaměří se na Rumunsko, připomene prezidenta Gorbačova a odvahu romských partyzánů

    Pětadvacátý ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava bude zahájen v úterý 26. října. Diváci a divačky se mohou těšit na tři stovky filmů. Na to nejnovější z českého i světového dokumentu. Na portrét posledního prezidenta SSSR. Na přehlídku rumunského experimentu nebo na retrospektivu americké myslitelky a esejistky Susan Sontag. Na Inspiračním fóru pak vystoupí například legenda z oboru genderových studií Judith Butler.

  2. Premiéry v kinech: Hackerka Lisbeth je zpátky. Poradí si s amatérskou policistkou a zeleným bručounem?
    8. 11. 2018
    Premiéry v kinech: Hackerka Lisbeth je zpátky. Poradí si s amatérskou policistkou a zeleným bručounem?
  3. Když se na nejlepším filmu diváci neshodnou s odbornou porotou. Karlovarský festival vyhlásil vítěze
    8. 7. 2018
    Když se na nejlepším filmu diváci neshodnou s odbornou porotou. Karlovarský festival vyhlásil vítěze
  4. Trilobit 2017 předal ocenění za tuzemskou filmovou a televizní tvorbu
    16. 1. 2017
    Trilobit 2017 předal ocenění za tuzemskou filmovou a televizní tvorbu
  5. Finále Plzeň vyhlásilo držitele cen. Zlaté ledňáčky předal scenárista Simpsonových
    22. 4. 2016
    Finále Plzeň vyhlásilo držitele cen. Zlaté ledňáčky předal scenárista Simpsonových
  6. 15. týden-kinopremiéry: Básníci nikdy nespí
    14. 4. 2016
    15. týden-kinopremiéry: Básníci nikdy nespí

    Je tu další nálož novinek. Tak kolik jich distributoři připravili tentokrát... Devět! Jednoznačný tahák ale chybí. Na své si opět přijdou milovníci většiny filmových žánrů. Pojďme si novinky představit.

  7. 2. týden-kinopremiéry: Z mrtvých vstává DiCaprio, Sedm statečných i muzikál Starci na chmelu
    15. 1. 2016
    2. týden-kinopremiéry: Z mrtvých vstává DiCaprio, Sedm statečných i muzikál Starci na chmelu