Jerry Maguire

66%
Jerry Maguire

Jerry Maguire je špičkovým sportovním agentem a jednou z vůdčích osobností agentury SMI (Sports Management International). Je úspěšný, bohatý a pohledný. na první pohled drží svůj život pevně v rukou. Ale něco není v pořádku. Kdysi Jerry svou práci bezvýhradně miloval, ovšem v poslední době je poměry v branži znechucen. Bezohledná honba za milionovými honoráři přece nikdy nebyla smyslem jeho života. A tak jedné noci, v náhlém záchvatu výčitek svědomí, píše Jerry memorandum, ve kterém na dvaceti stranách rukopisu shrnuje etický a profesní kodex ideálního sportovního agenta. O necelý týden později pak dostává příležitost uplatnit své názory v praxi. Kvůli memorandu, které se všem kolegům tak líbilo, je z SMI na hodinu vyhozen. Ideály jsou jedna věc a pravidelný slušný příjem druhá. Pouze jediný z bývalých přátel a spolupracovníků odchází z agenturyu s Jerrym - šestadvacetiletá účetní a svobodná matka Dorothy Boydová. pochopitelně víc než memorandum obdivuje a tajně miluje jeho autora. Jerry se bláhově domnívá, že s sebou přetáhne většinu ze špičkových sportovců, o které se staral v agentuře. Díky dravosti bývalých šéfů ovšem nakonec zůstává v rukávu jediná karta. Žádné sportovní eso, pouze průměrný hráč amerického fotbalu Rod Tidwell. Není špatný, ale aby mohl dostávat desetimilionové honoráře, potřebuje trochu proteplit svůj příliš racionální a suchý herní styl. Tím si je Jerry Maguire naprosto jist a přitom vůbec netuší, že si podobnou racionální uzavřeností kazí svůj vlastní život. Pomůže Jerrymu láska krásné Dorothy a sympatie jejího šestiletého syna? Dokáže fotbalista Rod překonat sám sebe, získat si obecenstvo a finančně zajistit střelenou rodinku?




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6
Jerry Maguire je v mých očích strašně přeceňovaný film. Neříkám,že je špatný,ale ty nominace na Oscara moc nechápu a tu vítěznou pro Goodinga JR. už vůbec ne. Mne jeho výkon přišel na hraně a jeho uřvaný projev mi byl proti srsti. Filmu chybí vše potřebné - na komedii je zde málo vtipu - na drama je zde málo dramatických scén - na romantický film je tu málo romantiky. Za to délky filmu je opravdu hodně a proto není divu,že film začne místy nudit. Je to takový silnější průměr s fajn herci,který ale není hoden Oscarů.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Jordan O´ Neil je ambiciózní vojenská analytička. Její schopnosti přivedou vojáky na nápad, aby absolvovala nejdrsnější vojenský výcvikový tábor pro elitní námořníky. Jordan nabídku přijímá, aby dokázala, že i ženy mají možnost volby a bojovat, když budou chtít. Ostříhá si tedy vlasy a začne cvičit. Velitelem výcviku je Urgayle, což je opravdu drsňák každým coulem. Jordan, ale bude čelit nejen nejtvrdším podmínkám, ale i politikům, kteří by jí rádi zneužili pro své zájmy. Ridley Scott poslal proti vetřelci Sigourney Weaver, která přežila všechny o dost drsnější kolegy na lodi Nostromo, poslal proti všem Thelmu a Louisu a dokázal, že ženská témata mu nejsou cizí a teď si vybral to nejradikálnější. Do hlavní role obsadil naprosto přesně a typově správně Demi Moore, představitelku nejdrsnějších a nejsamostatnějších žen posledního desetiletí 20. století. A výsledek? Film je nesmírně brutální, nešetří záběry na zkrvavený a zdemolovaný obličej Demi Moore od kopanců kanad a ran pěstí. Na druhou stranu je snad až příliš angažovaný jako náborový propagandistický dokument o ,,správňácích" v uniformách. Přesto bych byl velmi opatrný, kdyby měl být tento film zařazen do škatulky nepovedených filmů, protože to prostě není pravda.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Rrásná romantická komedie toto prostředí kolem amerického fodbalu mám nejradči.


Dodatečné informace

Původní název:
Jerry Maguire (více)
  • USA Jerry Maguire
Premiéra v ČR:
17. 4. 1997
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
273,55 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Jerry Maguire je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch