Interview s upírem

75%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Interview s upírem jsem absolvoval už pár let zpět a musím tedy konstatovat,že mě nijak nezaujal. Pro mě se jednalo o zdlouhavou podívanou s nadprůměrnými herci. Horor to snad ani není. Na filmu jsem nenašel nic coby mi aspoň dávalo náznak hororu. Beru to spíš jako drama s upíry v hlavní roli.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Jeden z těch filmů, který si můžu bez problémů pustit několikrát ročně. Atmosféra, příběh a výborní herci..Škoda, že v 94. jména Pitt a Banderas ještě neměla takový zvuk (to hlavní přišlo o rok později), protože ty ženské davy před kinem by jistě byly zajímavé.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Podle nesmírně populární knihy natočil Neil Jordan solidní upírský horror, který má možná ještě blíž k dramatu a pohrává si s myšlenkou, zda jsou upíři realita nebo fikce. Obsazení je hvězdné a bezchybné. Je to film pro příznivce klasičtějších upírských příběhů a funguje zejména díky zajímavému obsazení a nesouhlasím s tím, že by byl Cruise špatná volba pro Lestata. Potěší malá Kirsten Dunst.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Nežli horor je tento film spíše netradičním a místy dojemným vyprávěním o životě a utrpení v zajetí nesmrtelnosti, které je naštěstí podáno dostatečně poutavě, aby divák neměl nejmenší problém s dvouhodinovou délkou. Jestli někdo očekává mrazivý nekompromisní horor se spoustou lekaček, tak je tu opravdu na úplně špatné adrese. Interview s upírem má sice velmi zvláštní a chvílemi trochu ponurou atmosféru, ovšem hlavním účelem rozhodně není vyděsit k smrti. Režisér se svou myšlenkou spíše hodně sází a spoléhá se na emotivní projev jednotlivých herců, který je bez vyjímky úžasný, ať už ďábelský Tom Cruise, trpící a vzlykající Pitt nebo malá a neuvěřitelně přesvědčivá Kirsten Dunst, a který dělá z tohoto snímku tak noblesní a vyjímečnou podívanou.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Solidní snímek, který mě upoutal do křesla a pustil až po závěrečných titulkách.
hrumsrt
hrumsrt
9 382 bodů
8
Ach ty filmové devadesátky... Tohle období je tak pestré, tolik se toho zkoušlo, a tak moc ikonické. Setkání dvou hereckých ikon, které jistojistě patří mezi ty největší herce svojí generace. A přesto ty největší role mají pořád před sebou. Na tomhle snímku je jasně cítit, že má knižní předlohu, které předznamenala hlavně ty dlouhé ichformní retrospektivní vyprávěcí pasáže. Tehdy upírská tématika nebyla poskvrněná nějakým Twilightem a ve svém žánru šlo o obrovský kus kupředu. Ty dialogy hlavních postav jsou perfektní a můžu jen žasnout nad geniálními projevy Brada Pitta. Snaží se to nést nějaký filosfický nádech, přenést některé silnější témata, ale malinko se to vždycky točí v kruhu. Velkolepost a honostnost to je patrně velké lákadlo filmu, jen je důraz je na to místy tak velký, že snímek není schopen připravit přímočařejší příběh. Z Cruise šla opravdu taková démonická hrůza.. Přestože však film má jen něco kolem dvou hodin, tak svým tempem a přístupem je poněkud zdlouhavý, ale je tam vize odvyprávět ona až existenční témata a možná by to ani jinak zkrátka nešlo. Samotný závěr balancuje ale na dosti tenkém ledě, kde to příběh už možná ani neustál. Není to žádná filmová pecka a někdy svojí přílišnout "artovostí" je až moc vlažné, ale nic to nemění na tom, že jako tematický příběh funguje skvěle a nechybí správná atmosféra. Krev to je to oč tu běží. 75%
avenis
avenis
8 446 bodů
8
Dnes jsem se k filmu vrátila zhruba po dvaceti letech a tři megahvězdy, které v době natáčení měly lehce přes třicet, mi znovu zprostředkovaly dokonalý zážitek. Upírské téma je rozebráno téměř psychologicky a okořeněno naznačenou homosexualitou. Z dnešního pohledu působí Lestatovo konstatování vzniku rodiny, tedy otec + otec + dcera, lehce aktuálně. Protože kostýmově a maskérsky je film takřka dokonalý, odpouštím nedokonalý ateliérový hřbitov. Výkon dvanáctileté Kirsten Dunst jsem obdivovala už tehdy pro její nesporný talent, s jakým dokázala zahrát dospělou ženu v těle dítěte. No, na mém žebříčku je tento film hodně vysoko.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Je to skvostné vizuelní upíří dílko se skvělým hereckým obsazením, Brad Pitt podal strhující výkon, ale kdo mě naprosto dostal svým hereckým výkonem byla ještě mladičká Kirsten Dunst, která je jako zvrácená maličká upírka prostě neuvěřitelná a herecký talent nezapře. Pátrání po smyslu upíří existence není vůbec hloupoučké a podtrženo skvělými kulisami míst a úchvatných garderób je to jedinečný film. Jen ten závěr mi moc nesedl a když to v počínajících titulcích rozpálí Guns and Roses, tak mi to přišlo vcelku k smíchu. Ale předlohu bych si rád přečetl, může to být nadmíru kvalitní upíří čtivo :-)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Naprosto famozní horor, který ani moc horor není, ale spíš psychologický film o upírech. Tento film si mě naprosto získal ned od první minuty co se Brad Pitt otočil a já viděl ten jeho bledej xicht s těma šílenejma mrtvejma očima. Hned jsem věděl, že půjde o temnou, ponurou, snad i krvavou a skvělou atmosférou nasáklou podívanou. A rozhodně jsem se nepletl a dostalo se mi přesně to co jsem od filmu očekával. Jakmile se na scéně objevil Tom Cruise tak si mě jeho postava získala a začal těžce strhávat celej film na sebe, protože jeho Lestat byl ze všech těch postav rozhodně nejlepší ( naprosto skvěle zahrán Cruisem, jde vidět, že když chce tak je z něj herecká kapacita, která hraje jako bůh, škoda, že mu to nikdy nedokáže vydržet). Brad Pitt hraje taky skvěle a jeho Louis nesmrtelný se smrtelným vědomím je dojemnej. Jak se na scéně objevila Kirsten Dunst došlo k dalšímu šoku z mé strany, protože to bylo neuvěřitelné jak ta holka ve svých 12-ti letech hraje tu tělem mladou a duší dospělou přímo ďábelskou holčičku. Střešnička na dortě byl Antonio Banderas, kterej už sice neměl tolik prostoru, ale byl jeho upír byl démonický. Příběh je naprosto úchvatnej a nenudil mě ani minutu navíc skvělej scénář. Tento film si mě naprosto získal a dle mého jde o nejlepší upírskej horor společně s Copolovým Draculou.
kubas369
4 086 bodů
8
Film napěchovaný budoucími superstar, kterým natrhne žílu ta nejmenší z nich.