Lovci z konce světa

58%
Lovci z konce světa
Lovci z konce světa je jihokorejský akční film. Ohromné zemětřesení přeměnilo Soul v postapokalyptickou pustinu, kde nepanuje žádné právo ani pořádek. Přeživší se tak musí potýkat nejen s nebezpečnými přicházejícím z přírody, ale i od ostatních lidí, neboť začal platit zákon nejsilnějšího. Jedním ze zdejších obyvatel je i lovec Nam San, kterého možná budou jeho přátelé a spojenci brzy potřebovat na likvidaci větších hrozeb, než jsou hladoví krokodýli... Snímek je volným pokračováním filmu Betonová utopie (Concrete Utopia, 2023).



Recenze: Lovci z konce světa

Kinobox.cz
55%

Jakožto béčkový produkt jihokorejské kinematografie, jejíž formální hříčky takřka neznají hranic, jsou Lovci z konce světa překvapivě málo odvázaným filmem. Chybí mu atmosféra a jakákoli žánrová vyhraněnost, ale přírodní katastrofu s dystopií způsobenou lidmi kombinují celkem zábavně. Zahlcují akcí pod taktovkou sympatického bijce, jenž se neptá a jedná. Tak jako celý film, který asi správně sází na údernost a triviálnost.


JaraSlama
JaraSlama
2 014 bodů
5
Snímek není klasickým zombií žánrem, ale spíše postapokalyptickým thrillerem s prvky akce a survivalu. Příběh se odehrává v Koreji po obrovském zemětřesení, které zničilo civilizaci. Hrdinové se snaží přežít v tomto novém světě, který je nyní obýván zombii a mutovanými nepřáteli. Film míchá různé žánry, včetně akčního filmu, sociálního dramatu a survivalu, a nabízí dynamické a přehledné akční scény. Hlavní postava exceluje ve své roli, ale ostatní jsou poměrně mdlé. Bohužel nedostatečně prozkoumaný svět a nedotažený scénář mohou diváka zklamat, i když film nabízí několik zábavných momentů.
Marcos22
Marcos22
994 bodů
2
Postapokaliptické zombie headshot sci-fi o snaze evolvovat lidskou rasu formou zdokonalení regenerace těla. Ústřední myšlenka snímku zní zajímavě, nicméně provedení samotné je naprosto tristní, a to od použitých vizuálních efektů, přes béčkové výkony herců až po totálně odbytý scénář. Lovci z konce světa představují pomyslné dno, kam až lze v daném žánru zajít. Doporučuji se tomuto filmu vyhnout velkým obloukem a svůj drahocenný čas věnovat nějakému kvalitnějšímu sci-fi fláku. (26.01.2024)
Pasadenka
Pasadenka
560 bodů
7
Lovci z konce světa jsou solidní béčková podívaná v solidní béčkové kvalitě. Dong-seok hraje svou drsnou postavu solidně a ve svých scénách je velice zábavný.

Jak to tak u béček bývá, moc se nezabýváme složitým scénářem, ani komplexitou postav. Vytvoříme jakousi nepopsanou katastrofu, která zdevastuje svět a ukradne vodu a pak si od Marry vypůjčíme Dr. Frankensteina a vytváříme z lidí chiméry, které mají zdědit svět.

Dále pak máme jednoduchý katalyzátor. Dr. potřebuje čerstvé maso, které sklidí těm nesprávným kámošům a začne řežba. A to je vše. :D CGI je solidní béčko, akční scény také, vše, co se dá očekávat od nízkého rozpočtu. Kdo má rád brak na odreagování, ten se pobaví. :)

Dodatečné informace

Původní název:
황야 (více)
  • Jižní Korea Lovci z konce světa
  • Jižní Korea 황야
  • Jižní Korea A pusztaság vadászai
  • Jižní Korea Badland Hunters
  • Jižní Korea Cazadores en tierra inhóspita
  • Jižní Korea Çöl Avcıları
  • Jižní Korea Em Ruínas
  • Jižní Korea Hwang-ya
  • Jižní Korea Myśliwi z ruin
  • Jižní Korea Thợ Săn Hoang Mạc
Premiéra v ČR:
26. 1. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea
Rozpočet:
0 mil. USD
Tržby:
0 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Lovci z konce světa


Podobné


Powered byJustWatch