Protivný sprostý holky

59%
Protivný sprostý holky
Společenská hierarchie na americké střední škole připomíná svou strukturou potravní řetězec. Na North Shore High School stojí na jeho vrcholu trojice dívek známá jako „The Plastics“ – mazaná královna Regina George (Reneé Rapp) a její dvě kamarádky Gretchen (Bebe Wood) a Karen (Avantika). Když do školy přijde nová studentka Cady Heron (Angourie Rice), která posledních dvanáct let strávila s rodiči v Africe, „The Plastics“ ji mezi sebe přijmou. Stejně rychle se ale stanou úhlavními nepřáteli, když se Candy zamiluje do Reginina bývalého přítele Aarona (Christopher Briney)… Film Mean Girls je muzikálovým remakem slavného snímku Protivný sprostý holky (2004).



Recenze: Protivný sprostý holky

Kinobox.cz
70%

Protivný sprostý holky nikoho nepřesvědčí o tom, že má cenu dávat šanci filmovým muzikálům a dívčím kultům. Ale víte co? Ať si zůstanou doma! Ne, tenhle film nedorovnává originál, nenalézá novou kupu nápadů a nevytře nikomu zrak. Muzikálová složka je však dostatečným ozvláštněním a i přes mírně obroušené hrany se pořád daří zachovat otisk původního kouzla.


JaraSlama
JaraSlama
1 971 bodů
4
Máme tu kultovní komedii, ale i nový televizní sequel, který je zároveň adaptací broadwayského muzikálu, nijak neoslnil. I přestože je plný hudebních čísel a choreografií, nedokáže se vyrovnat s původním filmem. Scénář od Tiny Fey kopíruje příliš mnoho z původního děje a klišé středoškolských filmů. Humor a narážky mohou být cílené spíše na mladší generaci, což může odradit starší diváky. I když film nabízí zábavu, chybí mu originalita a energie, kterou měl originál. Žádné nové prvky nebo zvraty nepřidávají kvalitu, a tak se film zdá být spíše pouhým vyčerpáním značky než skutečně inovativním pokusem.
JanaM9
JanaM9
94 bodů
9
Jako milovnici originálního filmu mě tento film nezklamal a neurazil. Písně se mi líbily, některé mi utkvěly i v hlavě a titulky v kině byly květnatější oproti jednodušším textům v angličtině. Je fajn, že si film udržel kvalitu a že se na něm podílela Tina Fey.
Jádro příběhu bylo stejné, ovšem očekávala jsem horší stav. Některé dialogy byly na chlup stejné, ale to přičítám vzpomínce na ikonickou jedničku. Detaily byly jiné - dialogy, vtipy, kulisy, narážky, částečně děj, tempo příběhu, některé části byly vynechány, což vůbec nevadilo.
Obsazení se mi celkově líbilo, až na Karen a Gretchen. Jejich příběhy se mi zdály laciné, při jejich zamyšlení mi v této verzi nedávalo smysl, proč by s nimi taková Regina byla. Herečky ani nejsou tak pohledné jako původní představitelky. Navíc z nich udělaly jen dost hloupé holky, což mě prostě nezaujalo. Tyto linky byly dost laciné.
Ostatní linky hodnotím kladně, škoda, že nebylo víc scén s novými učiteli. Líbil se mi zpěv hlavně představitelky Reginy. Ostatní role jako Cady, Damiana, Janice vlastně dobře souzněly s originálem. A slavné cameo mě velice potěšilo.
Co se mi zdálo, že Aaron ve filmu měl menší prostor. Asi způsobeno hlavně tím, že nezpíval, tak byl jeho podíl menší, což je škoda. Líbilo, že zvolili lehce jiný typ.
Verzi z Broadwaye neznám, tak neumím posoudit, jak se tento film povedl oproti divadlu. Ale je fajn, že jsme tento film dostali a mohli tak poznat prý tak úspěšné písně. Příběh je hlavně zasazený do originálu, ale myslím, že i kdyby byl výrazně pozměněn, tak by se ozývaly hlasy, že stejně není tak skvělý, jako originál.
Film bude mít především přidanou hodnotu pro milovníky originálu a dle mého se povedl, žádné zklamání se nekoná.


Dodatečné informace

Původní název:
Mean Girls (více)
  • USA Protivný sprostý holky
  • USA Mean Girls
  • USA Chicas pesadas
  • USA Chicas Pesadas
  • USA Mean Girls - Der Girls Club
  • USA Mean Girls: Der Girls Club
  • USA Mean Girls, lolita malgré moi
  • USA Méchantes ados
  • USA Meninas Malvadas
  • USA Õelad tüdrukud
  • USA Дрянные девчонки
Premiéra v ČR:
7. 3. 2024
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
36 mil. USD
Tržby:
103,53 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné