Profilový obrázek

JanaM9

142

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Vincent musí zemřít
    Vincent musí zemřít (2023)
    8
    Film s klasickým francouzským humorem, který je navíc kvůli žánru "thrilleru" skrytý a nenápadný. Rozhodně lze snímek označit také za komedii, i když je místy drastický v záběrech. Při pozorném sledování si lze všimnout pár nelogických věcí, které nejsou dovysvětleny, na plynulosti to ale nic neubírá. Na konči přijde překvapení, že se film vůbec nesnaží vysvětlit zákonitosti "choroby", ale pouze zobrazuje, co se jak a komu děje. Což není na škodu, jelikož by tyto zákonitosti mohly být terčem kritiky. Závěr příběhu zůstává otevřený vstříc budoucnosti. Roztomilý prvek filmu navíc dodává užitečný pes.
    Past
    Past (2024)
    7
    Náměť byl fajn. Ale tolik nelogických věcí ve filmu. Na to, jak pro zásah vraha zorganizovali obrovskou policejní akci s FBI, tak zároveň se ho celou dobu vlastně nesnažili pořádně chytit. Tolik věcí mu bylo dovoleno, pokud utekl, tak se ho nesnažili ani hledat. Sice film vypadá, že celou dobu udržuje napětí, ale reálně pouze povrchové. Postavy se chovaly nelogicky (jako jeho žena její "nastražené pasti", spousta věcí až do závěrečné scény, že nad tím opravdu kroutím hlavou.
    Taxi Teherán
    Taxi Teherán (2015)
    7
    Film není dokumenty, jedná se o hraný film. Film se točí s náměty v kruhu, což ale vůbec nevadí, důvtipně témata do sebe zapadají.
    Není to dokument, jedná se o hraný film. Taxikář se skutečnými i neskutečnými denními událostmi veze lidi povídá si s nimi nenuceně o životě a režimu.
    Děj se skrytě vtipný.
    Zajímavý film je to.
    Ledové ostří 3: Splněný sen
    Ledové ostří 3: Splněný sen (2008)
    8
    Oproti druhému dílu série je tenhle o mnoho lepší. Logická návaznost a dialogy jsou plynulé, většinou chápete proč jsou postavy takové a proč dělají, co dělají, celkově příběh dává smysl a spolu s ním film výrazně lépe plyne, zvláště pokud ho sledujete krátce po druhém dílu.
    Hlavní postavy mezi sebou mají chemii, jejich vývoj je logický a lze se s nimi ztotožnit. Detaily jsou odlišné, ale samozřejmě jde o další vzorové pokračování série. O mnoho kvalitnější díl než druhý a objeví se i oblíbená Jackie z druhého dílu, i když ji scénáristé napsali trochu zlejší (nebo si to o ní aspoň hlavní krasobruslařka myslí).

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4