Největší showman

81%
Největší showman

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (Cinemart)




Recenze: Největší showman

Kinobox.cz
43%

Co se mi na filmu líbilo? Tancování. Hughovi to opravdu jde, stejně jako akrobacie zpěvačce Zendaye. Make up a kostýmy obecně, ale obzvláště ty pro Rebeccu Ferguson. Vizuálně byl film poutavý a měl atmosféru. A ten příběh měl velký potenciál na to si diváka podmanit. Bohužel nebyl pořádně naplněn. A nezachrání to ani tančící Zac Efron, polonahá Zendaya na visuté hrazdě a Hugh Jackman ve své nejlepší formě.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Životopisné filmy mám všeobecně velmi rád, obzvlášť když vypráví příběh nějaké silné osobnosti jakou Phineas Taylor Barnum bezpochyby byl. Jeho životní příběh bych si dokázal představit i jako obyčejné drama, ale právě ten muzikálový háv dodal celému filmu ještě více na atraktivitě. Pro Jackmana byl tento film splněným snem a ja myslím, že na výsledek musí být náležitě pyšný. O svých pěveckých kvalitách mne Hugh přesvědčil již v Bídnících a i tentokrat nezklamal. Efron je v muzikálovém žánru zkušeným harcovníkem a na jeho výkonu to šlo znát. Celkově se mi casting dost líbil. Je škoda, že zde nebyl více rozvinut Barnumův život (chybí spousta zásadních události), ale to by snímek musel mít podstatně více minut, aby se mu to aspoň z části povedlo. Jednu věc bych však vypíchl a to muzikálová čísla, která jsou naprosto dokonalá a hravá. Písně jsou úžasné a rád si je v budoucnu poslechnu znovu. Nechybí ani spousta emocí, které dokáží lehce dojmout. Pobavil jsem se do sytosti. Muzikál jal má být.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Film by nebyl vůbec špatný. Filmy natočené na základě skutečných příběhů lidí, mě baví, to by z toho ale nesměl být poloviční muzikál... Právě to mi prostě vadí a nedokážu se do filmu vžít. Za mě osobně je to nevyužitý potenciál dobrého příběhu. 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Jedu teď filmy s pověstí bizarně špatných unikátů, takže sice dávám jedno nízké hodnocení za druhým, ale rozhodně se nenudím. Největší šoumen je ošampónovaná verze Freaks, kde se neskutečně traumatické věci podávají jako projížďka zábavním parkem a zpívající Hugh Jackman prodává se zářivým úsměvem člověka, který byl podle všech měřítek lidská hyena. Vzrušující disonance filmu, který volí jazyk nudné mainstreamové limonády v těch nejnevhodnějších chvílích.

Dodatečné informace

Původní název:
The Greatest Showman (více)
  • USA Největší showman
  • USA The Greatest Showman
  • USA Najväčší showman
  • USA The Greatest Showman on Earth
Premiéra v ČR:
28. 12. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
84 mil. USD
Tržby:
432,84 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Největší showman je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch