Chlapec a volavka

70%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
mojmir.sedlacek
6 049 bodů
7
Mijazaki možná naposled a o to více pro své nejvěrnější. Složité, motivicky i vizuálně místy zahlcující dílo uvědoměle pracuje s trademarky japonského mistra, nepůsobí však jako druhý nálev – spíše nabízí další dvouhodinovku v magickém světě, který fascinuje i v momentech, kdy není snadné mu porozumět.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 426 bodů
8
Klasický Miyazaki, jak ho mají fanoušci rádi. Pro neznalé bude možná poněkud nepřístupný, ale poučený divák si určitě užije, jak si autor hraje se svými klasickými motivy a jak buduje fantazijní svět.
Hodnocení je v kontextu dalších Miyazakiho filmů, vůči ostatní produkci by to byla desítka.
FAT_YODA
FAT_YODA
1 510 bodů
9
Fanouškovských pět. Zas jednou možnost užit si skvělou hudbu, animaci a moc zajímavý svět/y. Ve trochu komplexnějším a osobitějším podání si, myslím, každý opět něco najde. Ale je pravda, že hledat není snadný a musíte počítat i s tím, že možná nic nenajdete.
ondy9
ondy9
1 479 bodů
7
Dost možná ty nejvíce smíšené pocity, co jsem kdy u filmu měl. Příběh nikde, ale zároveň to, co jsem z něho pochopil, bylo krásné. Místo normálního příběhu je to spíš takový až moc "domysli si sám" příběh. 70%
RafCapone
RafCapone
531 bodů
9
Zamotané ale pořád úžasné. Příběh opět vybrán a zpracován na jedničku. Postavy (v českém dabingu) mají pěkné hlasy a jsou moc sympatické. Všechno co jsem od Ghibli chtěl tam je, proč tomu tedy nedát 9? Chyby se najdou ale nic co by zkazilo zážitek.
jarusham
15 bodů
7
?? "Co se režisérovi honí hlavou..." ?? Trochu ohledu na diváka by neškodilo. Miluju Ghibli, opět vizuálně nádherné. Ale jak se toto dá pochopit? Jak se neztratit v ději? Co se tím chtělo říct? Děti s sebou v žádném případě neberte.
MaPo
8 bodů
9
Něco mezi Totorem a Ocelovým městem.
Fajn zážitek.