Nejhlubší nádech

71%
Nejhlubší nádech
Alessia Zecchini je italskou šampionkou ve volném potápění a svůj pobyt pod vodou popisuje jako sestup na jediné tiché místo na Zemi. Ráda by pokořila nový světový rekord v tomto velmi nebezpečném sportu, ve kterém se do těch nejhlubších oblastí oceánů potápí bez dýchacích přístrojů. Během vyplouvání na povrch trpí potápěči častou ztrátou vědomí a potřebují proto podporu potápěčů pečující o jejich bezpečí. Takovým záchranným potápěčem je irský dobrodruh Stephen Keenan, který s Alessií utvořil netradiční dvojici a pojí je společný cíl – proplout dahabskou Blue Hole, tedy dva a půl kilometru dlouhým tunelem v Rudém moři...


Recenze: Nejhlubší nádech

Kinobox.cz
65%

Ve svých nejsilnějších okamžicích strhující, ve svých nejslabších banální dokument. Život hlubinných potápěčů a potápěček je naštěstí tak působivý, že i když uchopení filmu občas hapruje, celkový zážitek se sebejistě drží nad hladinou.


Pete69
Pete69
29 898 bodů
9
Za mě perfektní dokument o lidech, kterým nerozumím a považuji je za "poloblázny", ale každého je třeba respektovat, zahrávat si se životem kvůli potápění.. inu je to sport a pro tyto lidi vášeň. Pamatuji si, když jsme poprvé viděl film Magická hlubina a tento zvláštní pocit mi umocnil tento dokument. Skvěle poskládaný, emotivní.. Skvělá práce.
Marcos22
Marcos22
994 bodů
10
Nejhlubší nádech je strhující výpravnou dokumentární podívanou, která zavede diváka do tajů extrémního sportu zvaného freediving. Film však není natočený sterilně a nezajímavě, ale přesně naopak. Pohledem freediverky Alessie Zecchini a jistícího potápěče Stephena Keenana přináší epický a srdceryvný příběh nejen o tomto sportu, ale taktéž o životním stylu, lásce a hrdinství. Všechna tato témata dohromady smíchají prvotřídní koktejl plný intenzivních a niterných pocitů, který by byla velká škoda neokusit. Prozatím nejlepší dokument roku 2023! Plná palba a velké doporučení všem. 💯 (20.07.2023)
MarekTulen
MarekTulen
307 bodů
7
Dokumenty nejdou moc pokazit a většinou se z toho něco dozvíte, právě naopak jde z toho udělat naprosto senzační bombu, kterou by si měl pustit každý. Tohle není bomba, ale je to za mě krásně udělaná podívaná, s výborným visuálem, správně okomentovaný a rozhodně naučný o potápění. Není zbytečně natahovaný a tak si můžete užít ten Nejhlubší nádech, který jste kdy viděli.


Dodatečné informace

Původní název:
The Deepest Breath (více)
  • USA Nejhlubší nádech
  • USA The Deepest Breath
  • USA Det dypeste innpustet
Premiéra v ČR:
19. 7. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Velká Británie, Irsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch