Jak se stát tyranem

68%
Jak se stát tyranem
Plakát traileru

Každý diktátor musí znát triky, jak si získat a udržet moc. Lehce cynický dokumentární seriál o despotech v dějinách lidstva. (Netflix)




Recenze: Jak se stát tyranem

Kinobox.cz
90%

Seriál Jak se stát tyranem poučuje, baví, ale také varuje. Především před tím, jak je lidstvo nepoučitelné. I když žijeme v demokratické společnosti, ještě to neznamená, že se to nemůže velmi lehce změnit. Seriál je nyní v top 10 nejsledovanějších titulů na Netflixu, rozhodně mu dejte šanci i vy.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zvláštní. Sice chvilkama zajímavé, ale to neustálé skákání od různých témat, aby to ladilo "knize" bylo spíš na škodu. Asi taková edukativní norma na Netflixu. 6/10
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
6
Ten způsob podání “s příručkou vás naučime, jak být jako oni” mi přišel spíše trpný. Téma se mi líbí, ale mám radši hutnější dokumenty, které jdiu více do hloubky. Tento se snaží být cool a rychle odsejpat, aby to typickému uživateli netflixu nepřišlo příliš intelektuální a náročné.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
9.5
Jak se stát tyranem je svižný a přínosný dokumentární pořad. Každý díl má na diváka nachystanou smršť logicky uspořádaných informací, která se velmi dobře vstřebává, jelikož se vševědoucí vypravěč často obrací do publika. Účinným prvkem je také srovnávání samotných diktátorů.

Dodatečné informace

Původní název:
How to Become a Tyrant (více)
  • USA Jak se stát tyranem
  • USA How to Become a Tyrant
Premiéra v ČR:
10. 7. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch