Okupace

64%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Příběh ad absurdum, celý film se odehrává ve dvou místnostech a působí chvílemi až psychadelicky. Každopádně zpracováno originálně a vše doplňuje skvěle zvolená hudba. Film ve mě zanechal rozporuplný dojem, ale alespoň nějaký zanechal a to se cení. Rozhodně rozčerení klidných Českých filmových vod.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Hledání morálky mezi vodkou, cigaretami a tlumeně osvětleným kulturákem je vydařený debut, který možná až příliš sveřepě odškrtává povinné položky ze seznamu „hledání české nátury“, představuje však zdařilou podívanou na úrovni současné festivalové Evropy. Což je velmi dobrý výsledek. Více zde.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
7.5
Zajímavý počin vybočující z typicky českých pojednání o době komunismu. Prolínání divadelní scény a reálného života jako prolínání touhy, představ a hraní si na hrdiny, kterým režisér nekompromisně nastavuje zrcadlo. Občas vyhrocené, občas absurdní se společným jmenovatelem – vášnivou diskusí na téma, kdo se víc zaprodal, podělal a rezignoval. Partička, která se lituje, podezírá a obviňuje. Zmařené ambice utopené v trapné agitce o Fučíkovi, která nebaví absolutně nikoho. Systém, který donutil všechny něco předstírat, sklonit se a držet krok. Sympaticky otevřený počin nabízející více interpretací a přehlídku nejednoznačných charakterů.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
10
Takhle by měly vypadat filmy českého mainstreamu. A nedělat z nich něco výjimečného. Film je divácky podmanivý i podvratný, atmosféra cigaretového kouře těžce dýchatelná a hudba naprosto sny vyvolávající. Audiovizuální psychedelikum.