Ulice strachu – 1. část: 1994

59%
Ulice strachu – 1. část: 1994
Plakát traileru
o sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)



Recenze: Ulice strachu – 1. část: 1994

Kinobox.cz
70%

Na zbývající části ovšem budu rozhodně zvědavý, neboť dojde ke kompletní obměně prostředí i postav a snad také k dalšímu vybarvení tvůrčích záměrů, které mi zatím jsou veskrze sympatické. Ulice strachu - 1. část: 1994 je možná nevyvážená ve své přístupnosti a mezi všemožnými inspiracemi hledá svou originální tvář, ale zase buduje poměrně hutný fikční svět, v němž se celkem důmyslně mísí různé žánrové tradice a odkazy. Kombinace pubertální romance, dobrodružné honby za staletými legendami a krvavého vyvražďovacího hororu mohla bezpochyby dopadnout mnohem chaotičtěji a hloupěji.


Motinski
Motinski
7 387 bodů
4
Béčkovy detský horor kde scenár prekvitá tupotou (vie niekto kde majú postavy po celý čas rodičov ?) a klišé vidieť na každom kroku. Množstvo krvi ale veľmi málo skutočného napätia. Vizuálna podobnosť so Stranger things a pomrknutie po Vreskot sérii bolo tiež očividne a ku koncu som našiel aspoň pár momentov ktoré ma bavili.. Niekedy treba aj oddychové blbosti ale logické diery musia menej kričať.
Tao Quit
Tao Quit
4 142 bodů
4
Špaténka. Nápad by mohl fungovat parádně. Zlo napříč časem a trilogií jako pocta starým slasherům, zní na papíře dobře. A fungovalo by to, kdyby to bylo natočeno např. ve stylu X. Jenže je to strašně ADHD celý. Režie je utěkaná. Prvních dvacet minut letí jak drak, pak to zase drhne a celý film je tak nekonzistentní. Má to být pro puboše, pro děti nebo pro koho? Jako jediný pozitivum je, že se tam pořád něco děje, ale jinak je to slabota.
slord
slord
3 842 bodů
6
Postavy mi neprišli extra sympatické, ale neboli ani otravné (najviac ma sere, že Mayu Hawke odrovnali hneď na začiatku), ale zase atmosféru to má super a keď príde na rad zabíjanie, tak to som si veľmi užil. Celkom solídny prvý diel. 6/10

Dodatečné informace

Původní název:
Fear Street: 1994 (více)
  • USA Ulice strachu – 1. část: 1994
  • USA Fear Street: 1994
  • USA Fear Street Parte 1: 1994
  • USA Fear Street Partie 1 : 1994
  • USA Fear Street - Teil 1: 1994
  • USA La calle del terror - Parte 1: 1994
  • USA Ulice strachu - 1. část: 1994
Premiéra v ČR:
2. 7. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Ulice strachu – 1. část: 1994


Podobné


Powered byJustWatch