Poslední žoldák

53%
Poslední žoldák
Jeho syn se stane obětí mezinárodní teroristické organizace, a tak se musí záhadný tajný agent, kterého vláda dříve vypověděla, vrátit do Francie.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Poslední žoldák je pro mne obrovské zklamání. Trailery vypadaly slušně a Van Damme se všude dušoval, že nás čeká dobrodružství ve stylu Belmondovek. Jenže nic z toho není pravda. Trailery odhalily to nejlepší a to smutné na tom je, že opravdu stačily necelé tři minuty na zachycení toho nejlepšího. Nic víc ve filmu není. Jen divný humor, který vlastně vůbec nepobaví a příběh, kterému by se Belmondo vyhnul obloukem. Když už ten humor moc nefunguje, tak si člověk řekne, že by to mohla zachránit aspoň akce, ale nezachrání. Je nudná, bez nápadu a sestříhaná tak, aby nešlo pořádně vidět postavu Van Damma. Je zcela jasné proč. Nejlepší na celém filmu je hned úvodní scéna a poté můžete film s klidem vypnout.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4.5
Film se dlouho tváří, jako legrační akční komedie s oživlou legendou.. a dlouho tak funguje. Jak se ale blíží ke konci, ztrácí dech a mění se v trapnost. Bylo příjemné vidět zase Jean-Claude Van Dammeho kosit nepřítele svými kopy, ale mohlo to být trošku důstojnější.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
3
Netflix vsadil na veškeré atributy francouzské bláznivé komedie a opět to vyšlo. Francouzi si to samozřejmě natočili sami a tak ukázali, že to ještě stále umí. Největším překvapením je přítomnost Jeana-Clauda Van Damma v jedné z hlavních rolí, který jakoby omládl a s vervou sobě vlastní se patřičně vyřádil. Použit je segalovský námět, takže tu máme dalšího bývalého agenta tajné služby, kterému unesli potomka, v tomto případě syna. Následující dění tak očekávaně vezme za své. Komediálních scén, s místy takřka až grotesek, je přehršel, takže pro někoho, očekávající spíše obyčejnou ryze akční etudu, tohle bude zklamáním. Akce je tu však taktéž více než dost, připomínající hlavně Van Dammovi filmové počátky. Snímek je na francouzskou komedii typicky ve zběsilém tempu, takže mnohdy humorná stránka vyjde vniveč. Van Dammovi převleky však chtě nechtě pobaví. Jeden gag střídá druhý a o tom to ve své podstatě celé je. Největším šrámem je však produkce Netflixu a jím opět vynucená rasová propaganda míchání ras. Richard Brumére s Van Dammovou tváří má syna mulatku? Vážně to tu zase musí být? Typická netflixovská politicky budovatelská představa o lidstvu příštích generací a to rozhodně snímek opět shazuje.

Dodatečné informace

Původní název:
The Last Mercenary (více)
  • Francie Poslední žoldák
  • Francie The Last Mercenary
Premiéra v ČR:
30. 7. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch