Jean-Claude van Damme se teprve rozjíždí. Éra streamu je pro brakové hvězdy jako ulitá

Jean-Claude van Damme se teprve rozjíždí. Éra streamu je pro brakové hvězdy jako ulitá
Poslední žoldák (2021) | Netflix
Belgický bijec tak ukazuje, jakým směrem by se mohla ubírat kariéra brakových hvězd, které už neutáhnou plnohodnotnou kinoprodukci, takže byly doposud odkázané na nízkorozpočtové produkce vysílané do světa rovnou na domácích nosičích.
Jean-Claude Van Damme
Jean-Claude Van Damme

Herec, Scenárista

Pokud tyto hvězdy zůstávají v dostatečné míře v povědomí (a to u Jean-Claudea alespoň v evropském prostoru rozhodně platí), může se z nich na streamu stát největší trhák. Jestli to budeme brát jako šťastný konec, kdy hrdinům našeho dětství přejeme poslední hurá, nebo zda se budeme chytat za hlavu, protože se tím největší distribuční prominence dočkávají dost špatné filmy, to je na přístupu každého z nás.
Poslední žoldák
Poslední žoldák | Netflix
Úspěch Posledního žoldáka dodal Van Dammovi novou energii a streamovacím službám pořádnou dávku důvěry. Chystá se tedy francouzsky mluvená akční komedie Le Jardinier, česky Zahradník, kterou už Amazon Prime zakoupil zatím pro francouzskou distribuci. V tuto chvíli nemá smysl ani hádat, kdy, zda vůbec a na jaké platformě se snímek objeví u nás. Jak filmoví nadšenci s hrůzou zjistili zrovna nedávno u chváleného dramatu May December, jež se oproti očekávání jednoduše neobjevilo v nabídce mimoamerického Netflixu, zakoupení snímku mezinárodní platformou automaticky negarantuje mezinárodní distribuci. O mezinárodních prodejích se teprve rozhodne v následujících týdnech.
Poslední žoldák
Poslední žoldák
53%
Snímek se začne natáčet v únoru ve Francii a v Belgii opět v režii Davida Charhona, což asi není nejlepší zpráva. Vedle Jeana-Clauda stanou Nawell Madani, Kaaris, Ragnar Le Breton, Carla Poquin a Jérôme Le Banneur. Příběh bude vyprávět o rodině, která uniká skupině zabijáků, protože se dostala na černou vládní listinu kvůli drženým tajemstvím. Jejich záchranou se stane tajemný zahradník Leo. Nezní to zrovna jako veledílo a upřímně řečeno nemá velký smysl očekávat výjimečný zážitek. Tedy pokud nejste prostě fanoušci JCVD.
Zatím se podívejte na seznam nejlepších akčních filmů z katalogu Amazon Prime podle databáze Kinoboxu a přemítejte, jak vysoko se v něm nepochybně brzy objeví nový film s JCVD. Snít můžeme vždy...
zdroj: Variety