Karel, já a ty

57%
Karel, já a ty

Uvěřitelný film o pauze v manželství, stálosti vztahů, empatii a mnoha dalších věcech. Inteligentní, přemýšlivá, jemná komedie s Jenovéfou Bokovou v hlavní roli. Saša (Jenovéfa Boková) cítí, že se její vztah s manželem Karlem (Miloslav König) vyčerpal, a tak od něj na čas odchází. Nachází chvilkový azyl u Dušana (Miroslav Faderholz), starého známého, který jim kdysi hrál na svatbě. Oba se snaží zorientovat ve svých vztazích a vzájemně jsou si v tomto tápání oporou. Celovečerní debut Bohdana Karáska klade důraz na přirozenost dialogů i hereckých výkonů. S neokázalou elegancí a subtilním humorem představuje svět třicátníků, kteří hledají, nacházejí a někdy i ztrácejí přátele i životní partnery. (Marienbad Film)




Recenze: Karel, já a ty

Kinobox.cz
80%

Bohdan Karásek má nesporný talent a dokáže natočit něco, co má smysl, aniž by na to potřeboval peníze. Konkrétně to znamená, že tento film nemá filmové svícení, kostýmy ani kulisy (natáčel se v pražských ulicích a bytech, pravděpodobně ruční kamerou), a už vůbec nemá triky nebo akční scény.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Trochu hyperaktivní mumblecore - nebyla to dost nuda! Ale tak já nutně nepotřebuju, aby to bylo žánrově čisté, živější styl mi vyhovoval. Zajímavý experiment - byť v důsledku film pro tak pět diváků.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Zhlédnuto čistě kvůli Jenofévě, ale nebylo to tam. Stejně jako Karásek mám rád tyhle postavy, které jen tak proplouvají životem, potřebují si ujasnit budoucnost, a k tomu co pár minut vysypou nějaké moudro, ale tady mi ten obsah a styl zrovna extra nesedl. 4/10

Dodatečné informace

Původní název:
Karel, já a ty (více)
  • Česká republika Karel, já a ty
  • Česká republika Karel, Me and You
Premiéra v ČR:
14. 11. 2019
Distributor:
Marienbad Film
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch