Prázdnota

60%
Prázdnota

Při pátrání po zmizelé dívce narazí bývalý policista na tajemnou skupinu snažící se probudit děsivou nadpřirozenou bytost.




Recenze: Prázdnota

Kinobox.cz
85%

Prázdnota byla v USA nasazena jen v omezené distribuci, prakticky bez jakékoliv reklamní kampaně, tudíž na ni nepřišel skoro nikdo. Českým kinům se nakonec vyhnula úplně. A je to velká škoda, protože jde o velice zajímavý film, který je mnohem lepší než většina hororů, které se do tuzemských kin dostanou. Z Davida Priora by se pak hypoteticky mohla stát plnohodnotná konkurence Ariho Astera, jehož dva dosavadní horory Děsivé dědictví a Slunovrat jsou podobně ambiciózní, nekonvenční a osobité.


Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
Hororové překvapení, které rozhodně není pro každého, ale kdo se mu poddá, ten si může užít nevšední zážitek. Film, který nejvíce připomíná filmy Ariho Astera, který točí nevšední hororové filmy, které rozdělují diváky na minimálně dva tábory. Empty Man, není ve výsledku tak propracovaný a konec není úplně vysvětlující a pro diváka satisfakční, jak by si zasloužil, ale kvalitě nijak neubírá. Nenápadný, malý horor, který jde proti všem žánrovým klišé a který za málo peněz přinesl minimálně pro mě překvapivě dost muziky a vyjma zmíněného konce, respektive poslední třetiny, jsem mu všechno žral i s navijákem.
Richard K
Richard K
8 431 bodů
6
Empty Man skoro jako Candyman. Po zajímavém prologu v horách se děj pohybuje na spirituální vlně, které chybí více hororovější akcent. Místo něj přichází vymývaní mozku a "začíná být těžké poznat, co je skutečnost a co ne" , jak zaznělo z úst jedné postavy. Konec je trochu fantasmagorie, ale díky kvalitní kameře a zvukům se daří udržet pozornost. Samotná myšlenka o prázdnotě, která přichází po tragické události má něco do sebe.
slord
slord
3 842 bodů
8
Zaujímavý horor, ktorý ma príjemne prekvapil. Už samotný asi 15 minútový prológ nalákal na fajn horovku, ktorá zaujme vo veľa veciach a natočená je veľmi kvalitne a vie sa vyhrať so zábermi. Plot twist na konci ma dosť šokoval a prekvapil, avšak neprišiel mi úplne doladený, no napriek tomu som si ten film vychutnal a musím uznať, že je to skrytý klenot v žánri a mrzí ma, že je na CSFD tak podhodnotený. 8/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Empty Man (více)
  • USA Prázdnota
  • USA The Empty Man
Premiéra v ČR:
25. 2. 2021
Země původu:
USA, Jihoafrická republika, Francie
Rozpočet:
16 mil. USD
Tržby:
4,8 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Prázdnota je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch