Drahé tety a já

73%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Pro mne tato komedie patří do zlatého fondu české kinematografie. Jen u málo které komedie se tak pobavím jako v případě Drahé tety a já. Snímek totiž dokáže nabídnout i sympatickou kriminální zápletku , která po dobu 80 minut drží diváka v šachu jak to vlastně cele dopadne. Obsazení je vynikající a obzvlášť Jiří Hrzán dokáže výborně rozesmát.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Trošku se mi již tento snímek zajídá, je na našich obrazovkách až podezřele často. Skvělý výkon Jiřího Hrzáně, kterému v nezvyklé roli zklidňujícího prvku zdatně sekunduje Iva Janžurová. Tety jsou poděsové, Míša je poděs, celé je to ztřeštěné a dá se na to dívat opakovaně, takže ok - 70%
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Hrzán alá pošuk. Povedené i jako krimi. K dokonalosti dosti chybí. Janžurová v její klasické roli potěšila.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Sedmdesátá léta jsou označována za "dobu normalizace", tedy jinými slovy "dobu temna". Přitom co úžasných filmů bylo natočeno! A nejen že bylo natočeno! Většina z nich jsou skvosty, patřící do zlatého fondu naší kinematografie. 60. léta se snažila experimentovat. Ne všichni byli nakloněni filmům Ester Krombachové či Věry Chytilové. "Drahé tety a já" jsou nenáročnou komedií, ale ne trapnou. Obě tetičky jsou skvělé, jak by ne, když je ztvárňují takové herečky jako Nataša Gollová a Eva Svobodová, dále Iva Janžurová, která byla v době natáčení v jiném stavu, Jiří Hrzán s nezapomenutelnými gesty, mimikou, Svatopluk Beneš v roli jiné než milovnické, ale divák se baví!!! Vlastně jde o krimi! Téměř 80 minut uteče jako nic! Divák je držen v napětí až do konce! Nataša Gollová už měla výrazné zdravotní potíže. Ale její mladistvá jiskra v oku tam nicméně zůstala! A nejmenovat Otu Sklenčku jako kapitána Jedličku rovněž nelze! Všem tvůrcům i představitelům palec nahoru! Tohle lze kdykoli znovu vidět!
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
"Kde je těch stopadesáttisícdvacet halířů, dvacet halířů, dvacet halířů..." Nádherná česká komedie, ve které zazářil skvělý komik Jiří Hrzán společně s Ivou Janžurovou a celé dílo dotvořila milovaná tetička Nataša Gollová.
miza
miza
2 336 bodů
7
EXELENTNÍ VÝKON JIŘÍHO HRZÁNA V TÉTO VESELÉ KOMEDII.
guestka
guestka
2 304 bodů
10
Pro každou tetičku koupil jsem rakvičku... Úžasná komedie!
czech-movie
1 476 bodů
10
Líbám tety vás tak rád... Nádherná česká klasika včele s Jiřím Hrzánem mi pokaždé vykouzlí úsměv a zahřeje na duši. U tohoto filmu si ráda opakovaně odpočinu.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
9
Jedna z naprosto skvělých komedií. Dalo by se napsat i nejlepších. U ní se vždy královsky bavím i dva krát do roka. Pan Hrzán je tu prostě nenapodobitelný. Samozřejmě, že není sám a vydatně mu zde asistují další. Ovšem on v tomto filmu překonává i paní Janžurovou a to už je co říci.
Smazaný uživatel
0 bodů
6
Tety! Tety! Tety!... Česká "oddychová" komedie, která možná pobaví, ale není to žádný skvost!