Discopříběh č. 2

48%
Discopříběh č. 2
Plakát traileru

Osudy otce a syna Horáčkových, proložené řadou písniček Michala Davida. Tentokrát jim ovšem scénáristé Eduard Pergner (známý také pod jménem Boris Janíček, otec bývalé moderátorky Esa Terezy Pergnerové) a Jaroslav Soukup prohodili úlohy. Jirka se oženil, usadil a dospěl, zatímco s jeho otcem jsou problémy, neboť jej postihla "druhá míza" a s pocitem, že mu ujíždí poslední vlak, naváže vztah se striptérkou Álou, barví si vlasy, ale hlavně se mu líbí hezká a milá zdravotní sestra Lucie. Přestože se chová tak, až se ostatním zdá jakoby mu přeskočilo, všechno samozřejmě dobře dopadne.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Pro mne celkem stravitelný snímek,když vezmu v potaz,že ze srdce nesnáším Michala Davida a celkovou jeho tvorbu. Ladislav Potměšil spolu s Rudolfem Hrušínským tvoří uvěřitelnou dvojici otec a syn a pro mne jsou i motorem celého snímku. Těch 80 minut snímku sluší a bohatě to stačí.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6
Druhý díl není moc odlišný od toho prvního a tak opakovaný vtip není vtipem. Kladem je, že velký prostor dostal Ladislav Potměšil, který zahrál "fotra s druhou mízou" opravdu skvěle. Pro mě jsou oba Discopříběhy na jedné vlně a je mi jedno na jaký se občas podívám. Retro, které i dnes pobaví.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Krásná česká osmdesátá léta, čas dospívání a písničky v oné době populárního zpěváka Michala Davida se ve volném pokračování etud otce a syna Horáčkových skromně přelila do počátku let devadesátých. Role se však tentokrát obrátily. Mladý Jirka se už usadil, avšak jeho otce postihla druhá míza. A tak vznikla nádherná ukázka situace, když si muž mezi čtyřicítkou a padesátkou nechce připustit, že stárne a naopak si chce dokázat, že má ještě plno sil na rozdávání. Hudební film Jaroslava Soukupa se nese ve stejném duchu jako předchozí a nutno podotknout, že se oba filmové díly vzájemně doplňují a ani dnes nepřestávají bavit. Punc nostalgie září z každičkého záběru, avšak zásluha je, kromě režiséra, především Ladislava Potměšila v roli ovdovělého otce, se kterým to, stejně jako dříve s jeho synem, pořádně zamávalo. Opět je vidět jak si roli užíval do sytosti. Jedná se o naprosto nepřekonatelný film ve všech svých aspektech. A vlastně se v české kinematografii jedná o jediný snímek s takovým tématem, Takže se nechme unášet humornými i trapnými situacemi, jak se zpívá v jedné písničce, když tátové blbnou. Něco takového se již natočit nepovede.

Dodatečné informace

Původní název:
Discopříběh č. 2 (více)
  • Československo Discopříběh č. 2
Premiéra v ČR:
7. 11. 1991
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Discopříběh č. 2


Podobné


Powered byJustWatch