Morbius

38%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
4
Hodnotenie: 4/10. Morbius je ukážkou toho ako sa nemá robiť film. Začiatok filmu nám už prezradil koniec filmu. Pán doktůrek Morbius sa chystá so seba urobiť upíra, čo sa mu aj podarí ale, zároveň aj nie. Scenár je strašne neoriginálny, a to myslím tak že jeden sa stane zlým a potom zomrie. Herci nemusia byť zlý ale nemajú ako hrať. Ani herci sa nevedia vcítiť do postavy pretože aj mne sú herci nesympatický. Spracovanie je otrasné, a to myslím ako aj CGI a scenár. Ďalší nepodarený film Marvelu. Očakávanie: 5/10.
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 341 bodů
2
Sony tu má třetí snímek ze svého SpiderUniversa bez Spider-mana. Musím jen konstatovat, že takhle teda ne! Film je očividně vykastrovaný a osekaný a i díky tomu spousta věcí selhává na základní úrovni. Podivné střihy, efekty, volba hudby v některých scénách a další zádrhele technické roviny, by se dali překousnout, být to zajímavý film. Jenže to Morbius není. I přes snahy herců Leta, Smtiha, Harrise a přes celkem slušnou režii, ten film selhává hlavně ve scénáři. Jedná se o to nejgeneričtější z generických příběhů, skoro jakoby ten scénář napsal počítač. Člověk se nedokáže zabrat do postavy ani děje, protože tu vše působí jen jako povinnost, aby se neřeklo. Nic nemá větší hloubku ani smysl. Nic není dostatečně prokreslené a ve výsledku, vlastně o nic nejde a to hlavně protože vám nezáleží na postavách ani vztazích. Je to prostě jedna velká nezáživná nuda, která se v posledních 15 minutách přetaví do absurdní komedie. No a ten finální prostřih na titulky? Komediální zlato! Ve výsledku je, ale nejvíc smutná ta ubohá snaha o to se přibalit na úspěch MCU tím nejvíc prvoplanovým a hloupým stylem, který nemůže nikoho nadchnout. Maximálně pár lidi nasrat. Sony jde jen o to udělat falešnou reklamní kampaň, která vyvolá spekulace a naděje, jen proto, aby jste se dozvěděli, že je to vypočítavý podvod na diváka. Odporná snaha jak dostat lidi do kina (Asi jako potitulková scéna Venoma 2). Prostě hnus. 2/10 Detailněji zde!
sQelle
sQelle
2 814 bodů
4
Já vlastně nevím pro koho ten film je. Pro děti je to moc temné, naopak pro dospělé je to málo drsné. Pro fanoušky Morbia je to flusnutí do ksichtu a pro ty, co ho neznají je ukázán jako nejnudnějši antihrdina vůbec. Je to hrozná nuda, kde finálová scéna je tak splatná, že jí tvůrci neschovali jenom do tmy, jako většina ostatních, ale radši to překryli i hejnem netopýrů, potitulkové scény jsou jen výsměch traileru. Jared by to i uhrál, jenže to by mu někdo musel říct, co hrát má. Takže jediné na čem stojí Venom, což je Hardy, tak tady to není nic.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 270 bodů
2.5
Copak asi s tímhle Marvel zamýšlel?to opravdu nevim,vím jen to co potřebuji vědět a to je že Marvelovska 4 fáze směřuje někam kde slunce nesvítí.Po Strašných Eternal a ještě horším Venomovi 2(vim že Venom nepatří do 4 fáze Marvelu)Teď k filmu,má manželka řekla po filmu větu,kterou film úžasně ohodnotila,a tuto větu musím použít."Škoda že celý film nebyl takovy jako prvních 20 minut"a ano mus souhlasit,prvnich 20 minut bylo zajímavých,neotřelých prostě úplně něco jiného než classic Marvel,jenže po 20 minutách se film přehoupl v něco,na co se jen třetí dalo dívat,Nuda,nuda a zase Nuda,scénář asi napsal nekdo,kdo měl za sebou čerstvou lobotomii mozku,protože takovou zápletku by vymyslelo i dítě předškolního věku.nevim co bych víc napsal,jestli se chcete hodinu a půl nudit,koukněte na to,ale myslím si že lepší zábava je koukat do zdi,a vymýšlet si v hlavě různé geometricke obrazce
Perna182
Perna182
2 015 bodů
4
Moje původní očekávání bylo ať je to aspoň na úrovni Venoma. Bohužel Sony k***í co může. Morbius byla sice jízda. Ale bohužel z kopce. Po úvodních cca 20 minutách, které byly ještě koukatelné to už šlo ovšem od 10 k 5, resp. spíš od nějakých 7 k nule. A to schválně pro dobro filmu nepočítám ty odpad-kující potitulkovky. Kdybyste po prvních 15 minutách usnuli, o nic byste nepřišli neboť děj je tak primitivní a jasný, že ho uhádnete na první dobrou. To "naštěstí" nejde říct o finále, protože až takové digi-bordelové finále nečekal snad nikdo. A aby toho nebylo málo nebo pokud v tom digi-bordelu někdo něco viděl, tak tomu ještě přidali (nechci říkat čeho, protože spoiler).
winetach
winetach
1 927 bodů
4
Keď ťa viac zaujme reklama na Hornbach, ktorá bola tesne pred filmom, tak musí byť niečo zle...
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
4
Komiksový výplach bez celistvého děje či filmové logiky s nezajímavou akcí a průměrným obsazením. Jared Leto je zaměnitelnou figurkou, Matt Smith (očividně si hraní užívá) a Adria Arjona nápodobně. Romance nefunguje téměř vůbec, jedině dobře, že se jí film moc nevěnoval. Neoriginálnost a nesmyslné nulové motivace záporáka v tomhle případě nemá ani cenu řešit. Sestříhané je to občas značně nesrozumitelně, nejednou jsem se v příběhu ztratil, ale to může být i slabým scénářem, který byl očividně napsán během dvou dnů strávených na toaletě. Zajímavé vizuální pojetí echolokace potěšilo, bohužel to je tak všechno, co lze chválit. 4/10 až moc rychlý chaos. PS: podtitulkové scény jsou na levelu Sharknada.
Nykrous
1 107 bodů
5
Tyjo, řekl bych, že na film je až zbytečně velký hate. Není to nic převratného, ale aby to mělo tak málo % to fakt nevím. První půlka filmu na mě náhodou fungovala fakt dobře a atmosféra byla super. Herecké výkony byly také tou světlejší stránkou filmu. Jared Leto fakt skvěle zahrál svoji roli, Matt Smith to samé. Barvy a celkový audiovizuál mě taky nijak nepohoršily. Film se mohl trochu více věnovat vývojem postav a celkově vztahy mezi nimi. Velký mínus filmu je určitě finále, protože to byl fakt úplný bordel. O druhé potitulkové scéně snad ani nechci mluvit :D Jednoduše nejhorší potitulková scéna co kdy vznikla a to s velkým přehledem. 60-65%
Enon
Enon
1 096 bodů
2
No, co si budem, je to trochu horor, ale rozhodně ne v pozitivním slova smyslu. Tenhle film je tak nějak přesná ukázka vyčpělosti superhrdinských filmů, akorát, že u tohohle filmu už to všem dochází. Nevím, kde tito lidi byli během Marvel filmů posledních let. Samozřejmě i já musím uznat, že Morbius je daleko horší film než například poslední Strange nebo Thor, ale ve své podstatě jde o zajetou šablonu, akorát že tady je to provedené tak neskutečně špatně, že to vyloženě uráží. Myslím, že k tomuto filmu nemá ani cenu se vyjadřovat jelikož si to nezaslouží a je to pouhá ztráta slov. Prostě se na něj nedívejte, nestojí to za to, to už si vážně pusťte radši toho Strange. Ten alespoň končil nějak normálně, dával jakžtakž smysl a neničí celou značku Spider-Mana. 15%