Čintamani & podvodník

78%
Čintamani & podvodník
Titulním "hrdinou" povídky Čintamani a ptáci je vzácný orientální koberec, po němž touží posedlý sběratel. Objevil ho v jednom vetešnictví, nemůže ho ale získat, protože si z něj udělal pelech obletovaný pes majitelky obchodu a ona svého miláčka odmítá připravit o pohodlí. Sběratel se tedy rozhodne koberec ukrást. Je ovšem v takovém podnikání dokonalý amatér... Ústředním hrdinou Příběhů sňatkového podvodníka je pán ve středním věku, jemuž ženy podléhají na kývnutí prstem. Je nadán šarmem i působivou výmluvností, a tak z nich dokáže vytáhnout úspory, než se ty chudery stihnou rozkoukat Právě padl do rukou spravedlnosti, jenomže policista, který ho musí dopravit do vězení, měl původně v úmyslu zajet si za rodinou, která je na letním bytě. Nabízí se řešení: na čestné slovo vezme zatčeného s sebou a budou předstírat, že jsou přátelé. Policista ovšem podcenil situaci - s jeho nejbližšími je totiž na venkově i svobodná švagrová...



Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Obě dvě povídky skvělé. V první mě opravdu od srdce pobavil, i když celkem krátce svérázný zloděj Josef Hlinomaz a v druhé mě naprosto dostal sňatkový podvodník v podání Jiřího Sováka. Nabito pravým českým humorem a dalšími skvělými herci. Klasika.. 80%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
Dvě Čapkovy povídky ve vynikající režii Jiřího Krejčíka představující ryze český jemný humor. První je o touze získat vzácný koberec jedním sběratelem. Příběh ukazuje co všechno je pro to ochotný udělat a vskutku je to k pousmání. Druhá je o nenapravitelném sňatkovém podvodníkovi. Nedá a nedá si pokoj, až je nakonec nucen vstoupit do soukromého života komisaře, který ho neustále zatýká. Tady je největší zajímavost role pana rady ztvárněná Jaroslavem Marvanem a jedním komisařem Františkem Filipovským. Fakt, že si to později zopakovali v seriálu 'Hříšní lidé města pražského' zřejmě není náhoda. Celkově je snímek nijak neurážející a velmi dobře natočený. Chvála Krejčíkovi, který to uměl takhle dobře podat.


Dodatečné informace

Původní název:
Čintamani & podvodník (více)
  • Československo Čintamani & podvodník
  • Československo Čintamani a podvodník
  • Československo The Chintamani Carpet and a Swindler
Premiéra v ČR:
5. 7. 2023
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Čintamani & podvodník je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch