Což takhle dát si špenát

80%
Což takhle dát si špenát
Hrdiny komedie plné krkolomných absurdních zápletek, záměn, zmatků a rozuzlení jsou meloucháři Jarda Zemánek a Franta Liška, kterým nic není svaté. Sotva se dostanou z vězení, kde se ocitli kvůli nepodařené krádeži lihu, už jedou v další levotě. Oba výtečníky si totiž najme majitel kosmetického salónu v hotelu Imperial, spolčený s docentem Mlejnkem z výzkumného ústavu, kde právě vynalezli přístroj k regeneraci starých dojnic. Chce, aby získali přesnou kopii přístroje, která však má bohatým paničkám vracet ztracené mládí. Má to ale háček. Kdo chce léčebnou kůru podstoupit, nesmí v kritické době jíst špenát, který účinky přístroje znásobuje...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Šílená komedie plná záměn,zvratů a humoru na hraně absurdity. Vorlíček hold patřil mezi nejlepší a tato Sci-fi komedie je toho důkazem. Samozřejmě uznání patří také Macourkovi,který byl pan scénárista. Naprostá klasika,kterou zdobí takový herci jako byl Menšík,nebo Sovák.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
9.5
Jooo.. tak tohle můžu. Spousta skvělých scének, neotřelý nápad. Neuvěřitelné obsazení. Považuji to za TOP 10 komedii natočenou u nás. Jasný rukopis dvojice Vorlíček - Macourek. Na scénu, kdy hází malý Menšík po Vokounovi vázu, nikdy nezapomenu :) Vokoun !! já to tušil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vyměněná blůza spustí kolotoč šílených a bizarních příhod. Škoda, že některé fakt vtipné a drsné hlášky (aspoň máte jistotu, že je panna) nebo scénky (cokoliv s mladíky Menšíkem a Sovákem), jsou zabité zbytečnou teatrálností některých vedlejších postav (Kostka, mimi Janžurová atd). Každopádně na tu dobu fakt odvážné.


Dodatečné informace

Původní název:
Což takhle dát si špenát (více)
  • Československo Což takhle dát si špenát
  • Československo How About a Plate of Spinach?
Premiéra v ČR:
3. 1. 2020
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch