Wheelman

64%
Wheelman
Plakát traileru
Wheelman dělá únikového řidiče, který dostane aktéry loupežného přepadení bezpečně z místa činu. Při poslední akci nejde vše podle plánu a také musí řešit rodinné problémy se svojí třináctiletou dcerou Katie...


Scénář:

hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Z těch filmů, které se odehrávají mezi 2-3 herci a převážně po telefonu, patří Wheelman spíš k tomu slabšímu, na co jsem natrefil. Grillo je dost charismatický, aby podobný typ filmu utáhl, jenže ten zhovadilý scénář mu to moc nedovolil.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Ne debut sakra dobrá filmařina. Rush má pevnou ruku a našlápnuto má také dobře. Oceňuji i to, že si na scénáři dal dost záležet, a přestože je limitován rozpočtem, dokáže zde odvyprávět funkční příběh. Frank Grillo předvádí ukázkový výkon a nadstandartní one-man show, že je škoda, že mu ty hlavní role nepřistávají na stole častěji. Vítku mám snad jen ke konci, kde už se začal minimalistický příběh dost rozrůstat, stejně jako počet postav a výsledku to začíná ubližovat a ztrácet na dynamice. Finále ale zahřeje u srdíčka a akčními pasážemi zatají dech i těm, co mají dost nakoukáno.
Toren
Toren
5 165 bodů
10
Je to hrozná pecka. A je fuk, že jde o variaci na Drivera s Telefonnní budkou a že jsem ovlivněn formou snímku. One-man show, při které z 95% nevylezete z auta a přitom dostanete plnohodnotně odvyprávěný příběh, kterému nechybí napětí, spousta parádních nápadů a originálně nasnímaná akce. Dialogy jsou hrozně příjemný (skoro vše přes telefon!), Grillo velice solidní a Jeremy Rush by měl okamžitě točit něco nového. Takhle si představuju nízkorozpočtové žánrovky!

Dodatečné informace

Původní název:
Wheelman (více)
  • USA Wheelman
  • USA Kierowca
  • USA L'autista
  • USA Водила
Premiéra v ČR:
21. 10. 2017
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch