Polar

64%
Polar

Duncan Vizla (Mads Mikkelsen) je jeden z nejlepších nájemných zabijáků na světě. Do důchodu mu zbývá pár týdnů, a tak by se rád uklidil někam, kde si počká na tučný důchod. Nakonec se ale nechá zlákat na jeden poslední kšeft. Během něj zjistí, že skutečným terčem měl být on sám. Asi by to nechal být, ale když je vystopován zabijáky nastupující generace, rozhodne se vypátrat, kdo za tím je, a pomstít se.(FoxMulder)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Další nářez s mým oblíbencem Madsem Mikkelsenem. Přepálený akční film příběhově trošku podobný Johnu Wickovi, ale zpracování je o něco více realistické. Spousta krve, soubojů a přestřelek, Mads opět působí naprosto chladně. Prostě skvělá podívaná, kde můžete dát mozek do úsporného režimu a jen si to užívat. V této kategorii velmi dobrá práce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Snímek je natočen na základě komiksu nakladatelství Dark Horse 'Polar: Came from the cold', který je stylizací hodně podobný komiksovému fenoménu Franka Millera 'Sin City'. https://oyster.ignimgs.com/wordpress/stg.ign.com/2018/02/polar-came-from-the-cold.jpg Dalo by se říci, že by snímek mohl být také stejně tak natočený, viz filmová verze 'Sin City' ale tvůrci se rozhodli jinak a udělali dobře. Alespoň se vyhli kritice kopírování nápadu. Svoji vizuální filmovou verzi pojali velkoryse a viditelně s velkým nasazením, takže v tomto směru je určitě na co se dívat. Námět není nijak neznámý. Profesionální zabiják odejde do důchodu a chce mít klid, ale osud mu to prostě nepřeje. Netrvá dlouho a je striktně konfrontován armádou mladších, rychlejších a nemilosrdných zabijáků, kteří dělají vše pro to, aby ho zlikvidovali. A tak se stalo, že je vše v tomto filmu poněkud nemile předvídatelné. Po akční stránce však akční fanoušky nemá čím zklamat. Hlavní postava svým vzhledem připomíná Nicka Furyho ještě z dob, kdy byl běloch a hlavní padouch je správně a dostatečně slizký. Jasně, vyznívá to dosti stereotypně, ale to svým způsobem je komiksová předloha, také, tak proč by tak nemohl vypadat i film. Každopádně, kdo viděl snímky jako třeba 'Ekvalizér' (2014) či 'Leon' (1994), může vpodstatě očekávat něco podobného. Proč? Hlavní postava je nemilosrdný a zároveň citlivý, který se setká s ohroženou mladou ženou, které se zalíbí. Dějová šablona jak vyšitá pro určitý druh romantismu a úlevy od tvrdé akce k menšímu diváckému oddechu. Pokud se však necháme unášet hlavně akčními scénami, zážitek dosáhne své úrovně. Vlivem necenzurovaného násilí je však s nímek přeci jen pro určitý okruh diváků. Je to hodně drsný film, kde kvalita akčních scén převyšuje místy trochu zmatečný děj. V rámci akčního filmu naprostá pecka, která je povinností hlavně pro komiksové fanoušky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
S křížkem po funuse. Nebýt všech těch Wicků a podobných gun fu řezničin určitě by to tak snadno nezapadlo, protože co se týče akce je to hodně krvavé a Mads je zase skvělý. Jen to prostě nemá žádnou přidanou hodnotu, aby to víc vyčuhovalo.

Dodatečné informace

Původní název:
Polar (více)
  • USA Polar
Premiéra v ČR:
25. 1. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Německo
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch