Gentlemani

86%
Gentlemani

Sofistikovaná akční komedie z dílny scénáristy a režiséra Guye Ritchieho GENTLEMANI sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. V dalších rolích hvězdně obsazeného filmu hrají Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell a Hugh Grant. (Vertical Ent.)




Recenze: Gentlemani

Kinobox.cz
80%

Gentlemani jsou něco jako příjemné setkání s přítelem, kterého jste dlouho neviděli. Nedočkáte se ničeho objevného, ale rádi si připomenete, proč vám s ním před lety bylo fajn.

Kinobox.cz
78%

Perfektně zvolení herci si celý film užívají – nejvíce však vyčnívá Hugh Grant, který když se mu podařilo vymanit z rolí milovníků, předvádí skvělý výkon jakožto úskočný, podlý a nesympatický bulvární detektiv. Je to stylové (nejstylovější je oblečení, které postavy nosí, obzvláště pak teplákovky Colina Farrella), svižné, přehledné a přesto ne předvídatelné či nudné.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Typický Ritchie. Gentlemani jsou chytrou, hravou a nápaditou gangsterkou, která ctí pravidla žánru, ale zároveň do nich přináší nové prvky. Postavy výborně napsané a zahrané. Jde vidět, že všichni si své role užívají. Stejně tak jak tu lítají kulky, tak tu lítají dobré hlášky. Ritchie nezklamal jako režisér a stejně tak jako scénárista.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8.5
Excelentní moderní a velmi spletitá gangsterka. Spusta postav a ke třeba se na film opravdu soustředit, za to se vám ale snímek odmění pěkně propracovaným příběhem a skvělými výkony hlavních představitelů. Tento film rozhodně stál za téměř dvě hodiny mého času.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Mňamka. Na Ritchieho nejslavnější gangsterky to asi nemá, ale takhle v tomhle karanténním období bude hodně těžké tuhle pecku trumfovat. Ritchieho styl je tady takový klidnější, není to tak divoké jako Snatch, ale to na škodu rozhodně není. Herecky párádní (Grant!!).


Dodatečné informace

Původní název:
The Gentlemen (více)
  • USA Gentlemani
  • USA The Gentlemen
  • USA Bush
  • USA Toff Guys
Premiéra v ČR:
30. 1. 2020
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
22 mil. USD
Tržby:
115,17 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Gentlemani je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch