Tvář

63%
Tvář

Hlavní hrdina Tváře – maloměstský podivín a excentrik Jacek – miluje heavy metal, svoji holku, malé auto a svého psa. Pracuje na staveništi, kde má vyrůst nejvyšší socha Ježíše na světě. Když jej nečekaně zmrzačí tragická nehoda, obrátí se k němu oči celé země – Jacek se totiž stane prvním občanem Polska, který podstoupí transplantaci obličeje. Tvář je odpoutaná, nekonvenční bajka o vnitřní síle a kráse, která virtuózně kloubí realismus, fantazijní prvky a černý humor. Szumowska záměrně pracuje s rozvolněnou strukturou, jejíž nevyzpytatelnost ještě umocňuje rafinovanými hrátkami s ostřením. Výsledkem je nekompromisní, ale zároveň mimořádně zábavná studie krize identity, která umně přepíná z komisní frašky do jízlivého společenského komentáře. (Film Europe)




Recenze: Tvář

Kinobox.cz
50%

To nejlepší na Tváři jsou drobné vesnické mezilidské momenty jako z Hoří, má panenko (vtip s vesnickou kapelou, hrající moderní song, je z Formanova filmu zkopírovaný) a vizuální kouzlo některých scén. Jakmile se film pokouší o něco komplexnějšího, je výsledek poněkud... prázdný a přitom nabubřelý....


xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Nedá se k tomu přistupovat jako k realistickému dramatu - film postrádá nuance lidského chování, všechny postavy jsou po vzoru tragické bajky zcela ovládány svými rolemi a svým postavením v příběhu. A z tohohle úhlu pohledu je Tvář řízná, zábavná a vtahující.

Dodatečné informace

Původní název:
Twarz (více)
  • Polsko Tvář
  • Polsko Twarz
Premiéra v ČR:
20. 9. 2018
Distributor:
Filmeurope
Země původu:
Polsko
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění