King Skate

70%
King Skate
Přilepit se k betonu. Vysvištět prostorem. Mít to všechno v pohybu. Skateboard! V šedi ČSSR 70. a 80. let něco úplně jiného, úplně nového. Láska na první pohled. Nekonečnej mejdan. Adrenalin. Kultovní postavy českého a světového skateboardingu v příbězích zlámaných kostí, nezlomných přátelství a divoké jízdy za svobodou uprostřed komunismu. (Aerofilms)



Recenze: King Skate

Kinobox.cz
80%

A je to velice dobře natočeno. Naštěstí se dochovalo slušné množství velmi starých autentických záběrů, které jsou profesionálně upgradovány (tzn. například jsou ke starým němým záběrům čerstvě dodělány potřebné zvukové efekty). Všechno je velmi svižné, podpořené patřičným soundtrackem (který patřičně mění styl podle toho, co které scéna vyžaduje) a místy je to docela dost dojemné / místy docela dost vtipné (i díky kontrastům s autentickými dobovými komunistickými dokumenty).


Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Jedinečný dokument o svérázné skupině lidí. Je dosti neuvěřitelné, že je minulý režim nechal relativně v klidu jezdit. Pánové působí i dnes, jako exoti a někteří si zachovali duši "skejťáka" dodnes. V dokumentu se vyváženě střídají jedinečné archivní záběry a vyprávění aktérů. Doporučuji shlédnout.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Z dokumentů využívajících sport k ilustraci dobové reality při udržení formátu mainstreamového filmu pro každého u mě vedou Nagano Tapes. Tady mi to přišlo jen jako řada objektivně správných rozhodnutí, kdy pokaždé jako by bylo zvoleno to, které se jako první jevilo nejrozumněji. Jediné, co bych tomu vytkl nad rámec téhle jízdy na jistotu, je odevzdání se nezměrné sebelásce respondentů. Jde rozhodně dokument bez náznaku sebereflexe (a tedy konfliktu) - a je to tak moc všudypřítomné, že je mi skoro hloupé to vytýkat, protože jde očividně o záměr. Rozhodně to je dobře odvedená práce v hranicích, které si to samo vymezuje - ale nestrhlo mě to ani na chvíli. Až budou počítačové programy točit filmy, tak jim podle správně vypočítaného algoritmu vyjede něco takovéhleho.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Kterak parta mladých kluků v 70. letech chlastala, je.ala holky a jezdila na skatu. Pro pamětníky určitě přínosné home video, mě to ale nic nedalo. Televizní až běda.


Dodatečné informace

Původní název:
King Skate (více)
  • Česká republika King Skate
Premiéra v ČR:
20. 9. 2018
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika

Powered byJustWatch