Pásky z Nagana

92%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
10
Já vám říkám, že Ondra Hudeček je největším talentem současné české kinematografie. Ba co více, jedná se o osobnost světového formátu. Po skvělém Furiantovi, který jako by z oka vypadl filmům Wese Andersona, momentálně přichází s pořádným sportovním dokumentem, který nemá obdoby. Já vám říkám jednu hlavní věc - dlouho žádný Čech nevyhrál Oscara za nejlepší celovečerní film. Hudeček momentálně aspiruje. Možná to bude Oscar za nejlepší dokument, možná to bude za nejlepší zahraniční film za jeho připravovanou celovečerní verzi Furianta. To už ukáže pouze čas.
Kuca25
2 132 bodů
10
Úžasný. Dokonalý. Tolik emocí jsem snad nikdy u žádného dokumentu necítil. Vlastně asi ani u filmu. Tu obrovskou hrdost co jsem pociťoval, to bylo prostě skvělý. Takhle vypadá správně natočený dokument. Ukázal vše co bylo k vyprávění děje důležité. Hodně se mi líbily rozhovory hráčů a trenérů s jiných zemí než jen z čech. Tam bylo hezky vidět že to nebyla obrovská událost jen u nás v česku ale všude ve světě. Hrozně jsem to hltal, opravdu moc dobrý dokument. Děkuju za připomenutí tak skvělého okamžiku našich sportovních dějin.
Linhi
Linhi
1 324 bodů
10
Už nikdy nic nebude jako Nagano. I slza ukápla... Rázem jsem byl zase sedmiletej kluk, co se ve škole místo výuky kouká na hokej a v neděli ráno odpočítává poslední vteřiny zápasu s Ruskem, a rázem to zapíjí rychlejma špuntama. Tenkrát jsem z toho samozřejmě neměl tolik rozum, o to ale radši se mi na to ted vzpomíná. Na ten finálový den do smrti nezapomenu! Navrhuji tenhle dokument zařadit mezi národní kulturní dědictví, proč ne když to muže bejt i Helenka von Dráček, a na základní škole jeho promítání vyhradit jednu hodinu tělocviku.
HNTR
HNTR
1 037 bodů
10
Obecně mě dokumenty nějak nezajímají, ale měl jsem strašnou chuť si to pustit, teď když zase fandíme! :) Celé je to strašně emotivní. Vyprávění je na skvělé úrovni a já jsem si celý dokument užíval. I hudba sedí. Myslím že nejoblíbenější dokument co jsem kdy viděl! :) Sláva vítězům, čest poraženým. 10/10
Bori02
404 bodů
9
Krásně zpracovaný dokument, který skoro každý Čech musí milovat. Takhle kvalitně provedený dokumenty se moc často nevidí. Je vidět, že lidi kteří na něm pracovali ho dělali s nadšením. K výpovědi se v dokumentu povedlo dostat všechny důležité hráče. Rozhovory z dob Nagana se skvěle zkombinovali s současnými rozhovory. Celý dokument je čirá radost