Princ Mamánek

50%
Princ Mamánek
Princ Ludvík měl v životě vždy všechno, nač si vzpomněl. Nyní je mu ale přes třicet, z rodného zámku má mamahotel, kde mu královna stále ještě dává dobrou noc, a jeho otec si zoufalstvím rve vlasy, neboť představa zodpovědného a úctyhodného následníka trůny se mu každým dnem vzdaluje. Rozhodne se proto pro velmi radikální krok. Jednoho krásného dne nechá prince Ludvíka, aby se probudil uprostřed lesa v obyčejném oblečení v doprovodu svérázného rytíře Hudrovala. Stojí před ním cesta za poznáním skutečného světa i zodpovědnosti.


Režie:
Scénář:

Recenze: Princ Mamánek

Kinobox.cz
45%

Po dlouhých letech příprav se Janu Budařovi podařilo dokončit pohádkový příběh, v němž se postaral téměř o vše. Přestože jej údajně konzultoval i se Zdeňkem Svěrákem, výsledek je velmi rozpačitý a pro publikum všech věkových kategorií spíše nepřehledný.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Všechny varovné signály jako například jméno Budař stojícho za tímto filmem jsem úspěšně ignoroval a tak jsem podle názvu očekával nějakou rozjuchanou pohádku o mámánkovi, který bude muset chtě nechtě dospět. Naštěstí jsem se na film díval s manželkou a né s dcerou, protože ta by tuhle podivnost rozhodně neocenila. Absolutně jsem nečekal, že hlavní příběhová linka se bude točit kolem smrti. Místy až příliš hororové a temné. Tohle jsem od filmu s názvem Princ Mamánek vážně nečekal. Celé je to hrozně divné, nesourodé a dětem bych to v žádném případě nedoporučoval. Hodnocení je spíš takových 3.5/10
Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
Jedna z nejdivnějších pohádek, které jsem viděl, ale je osobitá. Rozhodně to není pro děti, obzvlášť pro ty malé, je to pohádka pro dospělé.. temnější a lehce hororová. Dobré scény se střídají s těmi horšími, za mě velmi nepovedené čarodějnice. Líbil se mi zvláštní vizuál a nevšední scénář. Dobré.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
V jistých momentech jde zaregistrovat slušná a především uvědomělá práce s humorem, která je jen chvílemi přeci jen zabita krapet infantilní sázkou na jistotu. Klasická pohádková klišé se tu ovšem přeci jen krapet ohýbají a v jistém ohledu možná zamrzí, že Budař spíše nerealizoval ještě dospělejší pohádku, která by měla ještě větší přesah a proti klasickým pohádkovým pravidlům by šla ještě výrazněji. Na to je Princ Mamánek v součtu přeci jen víceméně rozkročený mezi sázkou na jistotu a vyššími ambicemi. Jako mix závanu starých časů a svěžího pokusu je to ovšem ve finále minimálně zajímavá podívaná. Ano, eskapády se šišlajícími zlými čarodějnicemi sice evokují skeč ze Tří tygrů a infantilnost pohádek Zdeňka Trošky, po očividném odkazu na Pána prstenů: Společenstvo Prstenu ovšem dochází k nadstavbě, za kterou by se nemusel stydět ani Ingmar Bergman. I když pochopitelně o poznání méně intelektuálnější.... Více zde


Dodatečné informace

Původní název:
Princ Mamánek (více)
  • Česká republika Princ Mamánek
Premiéra v ČR:
27. 10. 2022
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Princ Mamánek je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch