Prezident Blaník

62%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Tonda nám slibuje levnější máslo a menšinovou rovnoprávnost! Tonda na hrad! Všechno hezky zakončené celovečerním filmem. Největším problém tohoto filmu je to, že je aktuální. Pardon, byl aktuální. Takže, každý rok v televizi ho neuvidíme. A za rok už to nikdo nepochopí. Berte to spíš jako satiricko-prezidentský spot natáhnutý na hodinu a dvacet minut. Narážky a různé parodie na všechny prezidenty a politiky jsou výborné. Uvidíme tu prostě všechno. Ať už po pražských kavárníků, Václava Havla, swingers s Drahošem nebo třeba Špačka. Tonda Blaník je ve filmu ještě větší hovado než v seriálu. Je víc arogantní, hrubý a buzeruje a píčuje ještě víc než v seriálu. Marek Daniel je borec. Tohle není humor pro "citlivky' které nepřežijou, že někdo ve filmu řekne "kurva" nebo "Miloš". Ale je to všechno sázeno na jistotu, že to je Blaník a nepřemýšlí se, že do kina to bude až moc. Berte to spíš jako trochu delší klasickou epizodu. Tohle na celovečerák fakt těžko někdo utáhne. Takže film je jen průměr. Plus je, že jsme měli možnost, aby ukázali naší politici svůj herecký talent. Přeci, kdo by viděl Bartoše, Babiše nebo Kalouska ve filmu? Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávisti, vy čuráci!
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
9.5
Tonda Blaník se chopil svoji šance a míří na vrchol politické kariéry. Velmi vtipná podívaná nastavující zrcadlo české politické scéně. Obdivuji, jak tvůrci filmu dokázali připravit několik verzí závěrečných scén a hned po skončení voleb reagovat na výsledky a dostat do kin tak aktuální dílo. Opravdu velmi povedené!
aquiver
aquiver
2 122 bodů
5
Až příliš opakující se nápady nejsou vhodné pro celovečerní snímek. Přemíra vulgarismů a snah o zesměšnění vypovídá nakonec víc o tvůrcích projektu než o objektu satiry...
Terezie_Terez
Terezie_Terez
475 bodů
6
Jedním slovem - kravina. Snímek byl vtipný, výstižný, měl dokonalé hlášky, ale nakonec působil jako neskutečná blbost.
Bori02
404 bodů
6
Kancelář Blaník je dost známý internetový seriál a předělat ho do filmové podoby byl zajímavý nápad. Využilo se na to dost štědrý období kolem prezidentských voleb. Bohužel převést pár minutový seriál do celovečerní podoby není snadný úkol. Tvůrci se s ním ale popasovali s úctou. Vcelku se jim podařilo zachovat atmosféru seriálu. Jen občas film kolísá v kvalitě. Začátek je povedený. Ve chvíli kdy se začne reagovat na události, které nemohli naplánovat se ale často pokusy o vtipy nepovedou. Film není špatný. Ale za pár let už se většina věcí nebude chápat a obsahuje několik nepovedených momentů.
Mibaf
175 bodů
6
Docela jsem se bavil do momentu, než se poprvé objevil Havel (mimochodem to opravdu v ČR není lepší imitátor?) No a pak už to jde dost s humorem dolů a topí se to v nesmyslné moralizující limonádě... Škoda.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
156 bodů
6
Na Borata to zdaleka nemá, ale je to pokus o nekorektní humor. Je jedno, jetli film zastavíte na začátku, v půlce, protože se dá kdekoliv navázat. Nekorektní Tonda natočil nekorektní film. Humor postavený na sprostých slovech a tak málo nápadů na tolik scénáristů.
Lady97
Lady97
36 bodů
7.5
Trochu obhroublé a místy (?) s jednodušším humorem, ale přesto zábavné. Moc se mi líbilo, jak Tonda skutečně interagoval s politiky, jak se všechno zároveň dělo v realitě. Pobavily mě například scény s Bartošem a když jsem zjistila, že ta první byla improvizace, Halka k němu prostě přišla a z ničeho nic ničemu nevědoucímu Bartošovi začala povídat o jejich dítěti, tak jsem byla překvapená, jak to Bartoš zvládl.
petr-holubetz
22 bodů
6
Zklamání, možná trochu zbytečný film, stopáž seriálu naprosto vyhovující a bohužel což se bohužel u hodinu a půl trvajícího filmu nedokázalo podchytit. Bohužel až moc hluchých míst na vyšší ohodnocení, plusy za zakomponování malého synátora piráta. 60%