Tři billboardy kousek za Ebbingem

84%
Tři billboardy kousek za Ebbingem
Mildred Haynesové (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované váženému šéfovi místní policie (Woody Harrelson). Tímto nezvyklým činem začíná bitva mezi Mildred a zástupci zákona. Když se do věci vloží ještě další policista (Sam Rockwell), nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí, souboj mezi místním policejním oddělením a osamělou, ukřivděnou a hlavně rozzuřenou bojovnicí se může rozjet na nejvyšší obrátky. (Cinemart)



Recenze: Tři billboardy kousek za Ebbingem

Kinobox.cz
100%

Snímek je v mnohém podobný životu - nestálý (ne ovšem z hlediska kvality), chvílemi krutý, někdy laskavý, ale ze správného úhlu pohledu vždy komický. Dlouze jsem se snažil dohledat jen sebemenší negativum, ale neuspěl jsem. Snad jen to, že mě na samotném konci skoro dohnal k pláči. Pro většinu lidí je zaručeným dojákem Titanic (1997), pro některé fajnšmekry Vetřelec (1979). A já už jsem si svou „citlivou chvilku“ taky našel.

Kinobox.cz
90%

Už ve svých předchozích filmech McDonagh dokázal, že umí správně navodit atmosféru a zvládá "kouzlo okamžiku". Tentokrát má ale jeho film i netriviální zápletku, která vás neustále překvapuje svou nepředvídatelností a absurdností, ale reakce postav na tyto situace dávají zpětně dokonalý smysl, pokud vezmete v úvahu jejich (často vyšinuté) uvažování. A dokonce má cosi jako závěrečnou pointu, kdy se postavy nějak změní / dospějí k nějakým cílům svých cest.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9
Spolu s The Disaster Artist byl pro mne Three Billboards Outside Ebbing, Missouri nejočekávanějším filmem roku 2017. Konečně jsem ho shlédl a jsem prostě nadšený! Geniální film s výborně napsanýma postava a příběhem,který v sobě mísí lidskou tragédií s černým humorem. Některé scény jsou tak zvrácené,že jsem vlastně ani nevěděl jestli se mám smát,nebo mám být pohoršený. Martin McDonagh má dost drsný smysl pro humor a pokud vám náhodou nesedí,tak zde se nejspíš nepobavíte. Rasismus,sexismus,vulgarity,násilí a trpaslík. To vše v tomto velmi zvláštním městečku najdete. Herci jsou do jednoho excelentní a opět zde zavání Oscarová nominace. Především pro Frances McDormand,která nemá absolutně žádnou chybu a když ze sebe začne vypouštět ty sprosťárny,tak jí věřím každé slovo. Hned v závěsu je Sam Rockwell jenž si zde možná střihl svou nejlepší roli ever. Jeho postava rasistického buranského policajta je tím nejzábavnějším na celém filmu. No a Woody Harrelson? Klasicky sympaťák. Hodně se mi zde líbila práce s kamerou a hudební doprovod některých scén. No zkrátka luxusní černočerná komedie,která v sobě skrývá poctivé drama. Závěrem snad jen - je Three Billboards Outside Ebbing, Missouri nejlepším filmem roku 2017? Nejspíš NE. Přesto bych ho zařadil mezi ty nejlepší,které jsem v daném roce viděl a nebál bych se zde mluvit o Oscarech. Snímek nejlépe vystihuje věta,která ve filmu zazní. Zlost plodí jen další zlost.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9
Tento film mě doslova dostal. Připadalo mi, že všichni, kromě zesnulého šerifa snad byli opravdu jižanští burani. Atmosféra a herecké výkony perfektní . Frances McDormand, kterou jsem zase až tolik neznal zahrála tak, že jsem jí věřil každé slovo. Příběh je maličko přitažený za vlasy v tom smyslu, co vše ji prošlo před policií, ale to je snad jediný mínus. Jinak lze film jen chválit. Perfektní drama s černým humorem typu - to nevymyslíš. 90%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Jsem rád, že si McDonagh uvědomil, že nemusí stupňovat divnost. Sice tahle jižanská epopej není tak vybroušená jako to nejlepší od Coenů (a to stylisticky, viz. občas nevhodná hudba, ani scenáristicky, kdy některé věci jsou až moc "on the nose", třeba příchod nového dokonalého šerifa), přesto má hodně co to sebe. Uvědomuju si, že tohle je svým způsobem paralela k českým hořkosladkým komediím, kde se střídá bizarní humor s rychlými návaly emocí - a je vidět, že jakýkoliv formát jde dělat dobře.


Dodatečné informace

Původní název:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (více)
  • USA Tři billboardy kousek za Ebbingem
  • USA Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Premiéra v ČR:
18. 1. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Velká Británie
Přístupnost:
15+
Čeština:
Tři billboardy kousek za Ebbingem je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch